"Bahar" Dizisi Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

13 Şubat 2024 akşamı Show TV'de başlayan ve başrollerinde Demet EvgarBuğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak'ın bulunduğu dizi "Bahar" a gelin yakından bakalım! 

Neslihan Yeşilyurt'ın yönettiği dizinin senaryosunu Ayça Üzüm yazmakta. Dizide Bahar (Demet Evgar)'ın onu ölümle karşı karşıya getiren ani hastalığı, ailesindeki bütün dinamikleri değiştirecek. Dışarıdan ‘kusursuz' görünen ailesinin ve eşi Timur’un (Mehmet Yılmaz Ak) başka bir yüzüyle tanışacak. Bahar'ın zorlu sürecinde Evren (Buğra Gülsoy), Timur'un rakibi hâline gelecek.

Peki "Bahar" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Demet Evgar

Demet Evgar
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1980

"Bahar" dizisi Bahar Yavuzoğlu kimdir?

Bahar, hayatını eşine ve iki çocuğuna adamış genç bir kadın. Büyük hayallerle tıp okumaya başlamış fakat yaşadığı bir kırılma noktasıyla ev hanımı oldu. Her günü birbirinin aynısı geçiyor. Hayatın ona getireceği zorlu sınavla bambaşka bir hikâyenin başrolü olacak. Mesleğine geri dönerken zorlu mücadeleler verecek ve hayatıyla ilgili sırlarla karşılaşacak.

"Bahar" dizisinin Bahar'ı Demet Evgar kimdir?

Demet Evgar, Manisa doğumlu tiyatro ve sinema oyuncusu.17 yaşındayken Manisa'daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurdu ve burada oyunculuk ve oyun yazarlığı yaptı. En iyi "Bir Kadın Bir Erkek" dizisinde canlandırdığı Zeynep karakteri ile tanınır. 2022 yılında Levent Babataş ile evlendi.

2. Buğra Gülsoy

Buğra Gülsoy
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1982

"Bahar" dizisi Evren Yalkın kimdir?

Genel cerrahi alanında uzman olan Evren, başarılı bir profesör. Bahar ile yolları keşisince hayatlarında yeni bir dönem başlayacak.

"Bahar" dizisinin Evren'i Buğra Gülsoy kimdir?

Buğra Gülsoy, Ankara doğumlu oyuncu, senarist ve yönetmen. Kardeşi Onur Gülsoy'dur. 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Buğra, bir süre Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak görev aldı. "Hepimiz Birimiz için" isimli dizi ile kamera önü oyunculuğa adım attı. 2011-2012 yılları arasında Burcu Kara, 2018-2023 arasında Nilüfer Gürbüz ile evli kaldı.

3. Mehmet Yılmaz Ak

Mehmet Yılmaz Ak
Doğum Tarihi: 8 Şubat 1986

"Bahar" dizisi Timur Yavuzoğlu kimdir?

İmajına çok önem veren, kibirli bir profesör olan Timur, yirmi yıl önce Bahar'la evlendi. Bu evliliklerinden iki çocukları oldu. Bahar ve çocuklarıyla mesafeli ve soğuk bir ilişkisi var. Annesinin sözünden asla çıkmaz. 

"Bahar" dizisinin Timur'u Mehmet Yılmaz Ak kimdir?

Mehmet Yılmaz Ak, 1986 Diyarbakır doğumlu oyuncu ve oyun yazarıdır. İlk oyunculuk deneyimini Ben de Özledim isimli TV dizisinde yaşamıştır. ÇukurKırık Kalpler BankasıYargı gibi popüler yapımlarda bulunmuştur.

4. Hatice Aslan

Hatice Aslan
Doğum Tarihi: 20 Şubat 1962

"Bahar" dizisi Nevra Yavuzoğlu kimdir?

Nevra, altmışlarının ortasında, otoriter, standartları yüksek ve kibirli bir kadın. Hayatında sadece oğlu Timur'a değer verir. 20 yıl boyunca Bahar, Nevra ve Timur için her şeyi yaptığı için rahatça yaşasa da, Bahar'ın hayatındaki değişimler onu da etkileyecek. Bahar'ın ev hanımlığına dönmesi için elinden gelen her şeyi yapacak. Bu sırada kendi geçmişi ve sırlarıyla mücadele edecek. 

"Bahar" dizisinin Nevra'sı Hatice Aslan kimdir?

Hatice Aslan, Sivas doğumlu tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.1983 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. Aynı yıl Devlet Tiyatrosu'na girdi. 1986 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu'na tayin edildi. Ardından Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev alan Aslan, bu dönemde Ankara'da çekilen ve çoğunlukla kendisi gibi Devlet Tiyatroları oyuncularının rol aldığı "Ferhunde Hanımlar" dizisinde, ailenin ortanca kızı Nejla’yı canlandırdı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu’na geçen Aslan, "Hürrem Sultan" ve "Kınalı Kar" dizilerinin ardından beş sezon "En Son Babalar Duyar" dizisinde oynadı. Devlet Tiyatroları’nda ise "Ölümsüzler", "Küçük Adam Ne Oldu Sana", "Karacaoğlan", "Müfettiş" gibi oyunlarda rol aldı. Kanal D’de yayınlanan "Düğün Şarkıcısı"nda oynadı. Nuri Bilge Ceylan’ın dördüncü uzun metrajlı filmi olan "Üç Maymun"da baş kadın karakter Hacer'i canlandırdı. Bu, ilk sinema filmi oldu. Oyuncu bu rol için amatör ve profesyonel oyuncular arasında yapılan uzun bir arayışın sonunda, Ebru Ceylan'ın önerisi üzerine seçildi. 2011'de "Vücut" filminde yine başrolde oynadı.

5. Ecem Özkaya

Ecem Özkaya
Doğum Tarihi: 25 Haziran 1988

"Bahar" dizisi Rengin Çevik kimdir?

Kırklı yaşlardaki Rengin, bir kadın doğum profesörü. Zengin bir ailede doğan ve istediği her şeye ulaşan Rengin, hayatı boyunca her zaman kazanmış olan Rengin, Bahar karşısına çıkınca yenilme ihtimaliyle karşı karşıya kalacak. 

"Bahar" dizisinin Rengin'i Ecem Özkaya kimdir?

Ecem Özkaya, İstanbul doğumlu oyuncu. Maltepe Üniversitesi Radyo ve Televizyonculuk Bölümü'nü bitirdi. "Kanlı Komedya" isimli oyundaki çalışmaları ile 23. Sadri Alışık Ödülleri‘nde Tiyatro alanında "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü."Zengin Kız Fakir Oğlan" dizisinde Biricik, "Hayat Şarkısı" dizisinde Melek karakterini canlandırdı.

6. Demirhan Demircioğlu

Demirhan Demircioğlu

"Bahar" dizisi Aziz Uras Yavuzoğlu kimdir?

Bahar'ın ve Timur'un oğlu olan Aziz Uras, babasının baskılarıyla tıp fakültesini kazanmış. Uzun yıllar babasının isteklerine boyun eğen Aziz Uras'ın, annesinin geçirdiği büyük değişimler nedeniyle kendi hayatında pek çok büyük karar vermesi gerecek.  Seren'le sevgili.

"Bahar" dizisinin Aziz Uras'ı Demirhan Demircioğlu kimdir?

Demirhan Demircioğlu, 1999 yılında İstanbul'da dünyaya gelen oyuncu. Mimar Sinan Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olan Demircioğlu, "Bahar", "İçimizdeki Ateş" ve "Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı" gibi dizilerde yer aldı.

7. Alisa Sezen Sever

Alisa Sezen Sever
Doğum Tarihi: 1 Temmuz 2006

"Bahar" dizisi Umay Yavuzoğlu kimdir?

Bahar'ın ve Timur'un kızı olan Umay'ın en büyük tutkusu resim yapmak. Babası onu desteklemese de annesi ve ağabeyinin destekleriyle hayallerine giden yolda adım atmaya devam eder. Parla ile arkadaş olmaya başlaması bütün ailenin hayatını etkiler.

"Bahar" dizisinin Umay'ı Alisa Sezen Sever kimdir?

Alisa Sezen Sever, İstanbul doğumlu oyuncu. Kariyerine küçük yaşta başlayan Sever, son yıllarda "Bahar", "Tozkoparan İskender" ve "Sipahi" dizilerinde yer aldı.

8. Elit Andaç Çam

Elit Andaç Çam
Doğum Tarihi: 8 Ağustos 1988

"Bahar" dizisi Çağla Sert kimdir?

Bahar'la tıp fakültesinden tanışan Çağla, onun en yakın arkadaşı ve en büyük destekçisi. Kendi kliniğine sahip olan Çağla, aynı zamanda başarılı bir doktor.

"Bahar" dizisinin Çağla'sı Elit Andaç Çam kimdir?

Elit Andac Çam, 1988 yılında Malatya'da doğdu ve daha sonra ailesiyle birlikte İzmir'e taşındı, burada Bornova Anadolu Lisesi'ne devam etti. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Sosyoloji eğitimi aldı ve yüksek lisansını Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünde tamamladı. Kutluğ Ataman'ın yönettiği "Hilal Feza ve Diğer Gezegenler", Bahman Ghobadi'nin yönettiği "Dört Duvar" ve Umit Unal'ın yönettiği "Sofra Sırları" gibi birçok uzun metrajlı filmde rol aldı. Elit, son on yılda tiyatro prodüksiyonlarında da kendine bir yer edindi ve Ece Temelkuran'ın romanına dayanan "Bütün Kadınların Kafası Karışıktır" adlı oyununda başrol aldı. Sahne ve perde üzerindeki çalışmalarının yanı sıra, son zamanlarda Exxen'de yayınlanan "Aşk Kumardır" adlı bir komedi dizisini tamamladı ve BluTV'de izlenebilen "Saygı" adlı bir drama dizisinde rol aldı. Andaç Çam, son zamanlarda "Bahar" dizisinde canlandırdığı Çağla karakteri ile adından söz ettiriyor.

9. Nil Sude Albayrak

Nil Sude Albayrak

"Bahar" dizisi Seren kimdir?

Başarılı bir doktor olma yolunda ilerleyen Seren, kararlı ve sert mizaçlı biri. Aziz Uras'ın sevgilisi. 

"Bahar" dizisinin Seren'i Elit Andaç Çam kimdir?

Nil Sude Albayrak, 1995 yılında İstanbul'da doğdu. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünü bitirdikten sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve Greta Seacat Oyunculuk Atölyesinde eğitimler aldı. Albayrak, tiyatro ve reklam çalışmalarının yanı sıra 2021 yılından itibaren "Birthday", "Şahmeran" ve "Bahar" gibi film ve dizilerde rol aldı.