En İyi Renee Zellweger Filmleri!

Oscar Ödüllü oyuncu Renee Zellweger bugün 55 yaşında!

25 Nisan 1969'da dünyaya gelen Amerikalı oyuncu Renee Zellweger bugün 55. yaşını kutluyor. 1990ların başında oyunculuk kariyerine adım atan Zellweger, o zamandan bu yana Hollywood'un en gözde isimlerinden olmayı başardı. Oyuncu bu zaman kadar 4 kez Oscar Ödüllerine aday gösterildi. "Soğuk Dağ" ile 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ve "Judy" ile de 'En İyi Kadın Oyuncu' dallarında ödülü kucakladı.

Biz de Renee Zellweger'in doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Chicago

Orijinal İsmi: Chicago

Süre: 113dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Rob Marshall
Senarist: Bill Condon , Bob Fosse
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , Kanada

Biri kocasını biride erkek arkadaşını öldürmekle suçlanan iki kadın (Catherine Zeta-Jones & Renée Zellweger) beraber kaldıkları koğuşta tanışırlar. İki kadın cinayet davalarının en iyi avukatını (Richard Gere) tutarak hapishaneden çıkmaya karar verirler.

2. Bridget Jones'un Günlüğü

Orijinal İsmi: Bridget Jones's Diary

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Sharon Maguire
Senarist: Helen Fielding
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere , Fransa , İrlanda

Yeni bir yılın başlangıcında, 32 yaşındaki Bridget (Renée Zellweger), hayatına hükmetmeye başlamanın tam zamanı olduğuna karar verip bir günlük tutmaya başlar. Artık masasının üzerinde duran en kışkırtıcı, erotik ve histerik kitap başkaları tarafından yazılanlardan biri değil, bizzat kendi yazdığıdır. Bir tür macera havası veren bu günlükte Bridget, arkadaşlarından erkeklere, yemeklerden sekse kadar bir çok konu hakkında bir şeyler yazarken aynı zamanda yepeni bir hayata başlamaktadır. Bridget kendisini, birbirine tam zıt karakterde iki erkeğin Daniel Cleaver (Hugh Grant) ve Mark Darcy'nin (Colin Firth) arasında bulduğunda, beklenmedik bir şeyi keşfedecektir, kendi yarattığı bu kaosun içinden onu çekip çıkaracak olan zaptedilemez karşı koyucu kişiliğini.

3. Judy

Orijinal İsmi: Judy

Süre: 118dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Rupert Goold
Senarist: Tom Edge
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Fransa

"Judy," efsanevi sanatçı Judy Garland'ın (Renée Zellweger) unutulmaz Londra turunu konu alıyor.

4. Soğuk Dağ

Orijinal İsmi: Cold Mountain

Süre: 154dk
Tür: Dram , Macera , Romantik , Savaş , Tarih
Yönetmen: Anthony Minghella
Yapımı: 2003 - ABD , İngiltere , İtalya , Romanya

Amerikan İç Savaşı sona erdiğinde, yaralı bir asker sevdiği kadına ulaşmak için yolculuğa başlar. Yaralı bir asker olan Inman (Jude Law), sevdiği kadına ulaşmak için oldukça uzun bir serüvene atılır. Inman, sevdiği kadın olan Ada'ya (Nicole Kidman) doğru yol alırken, Ada babasının çiftliğinde yeniden düzeni sağlamaya çalışmaktadır. Ada bu düzeni sağlamaya çalışırken savaş sonrası her şeyin değiştini görür. Ve kendisi her ne kadar istemese de bu yeni dünyayla ve düzeniyle yüzleşmek zorundadır

5. Yeni Bir Başlangıç

Orijinal İsmi: Jerry Maguire

Süre: 138dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Cameron Crowe
Senarist: Cameron Crowe
Yapımı: 1996 - ABD

Jerry Maguire (Tom Cruise) Uluslararası Spor İdaresi'nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop'a (Renée Zellweger) bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry'nin kendini otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Jerry SMI için yazdığı "Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz: İşimizin Geleceğidir" sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

6. Bayan Potter

Orijinal İsmi: Miss Potter

Süre: 92dk
Tür: Aile , Dram , Romantik
Yönetmen: Chris Noonan
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

‘Tavşan Peter’in Öyküsü’ kitabıyla ün kazanmış çocuk kitabı yazarı Beatrix Potter’in (Renée Zellweger) yaşam öyküsü. Potter, soğuk dış görünüşüne rağmen Kraliçe Viktorya dönemi kadınlarına göre son derece zeki, tutkulu ve bağımsızdır. İçinde yaşadığı toplumun, çağın ve ailesinin onun için öngördüğü yaşamla yetinmeyen Potter, hayvanlar ve insanlar arasında büyük benzerlikler görmektedir. Yüreği ve hayalgücü sayesinde gerçekleştirdiği keşfini insanlara anlatması o kadar da kolay olmayacaktır. Buna bir de ailesine hiç onaylamayacakları türde bir erkeğe (Ewan McGregor) aşık olduğunu anlatması gerektiği eklenince Potter’in basit hayatı oldukça karışacaktır.

7. Cinderella Man

Orijinal İsmi: Cinderella Man

Süre: 144dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Ron Howard
Yapımı: 2005 - ABD

"Cinderella Man" lakabıyla tanınan ünlü boksör James J. Braddock'un (Russell Crowe) gerçek yaşam öyküsüne dayanan film, Braddock ve ailesinin ABD'deki Büyük Ekonomik Kriz yıllarında yaşadığı sıkıntılı yılları ve verdikleri büyük yaşam mücadelesini anlatıyor. Yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin hüküm sürdüğü bir dönemde Braddock, ailesini açlığa mahkum etmemek için dövüşmüş ve dünya ağır siklet boks şampiyonluğuna kadar yükselir.

8. Annem Uğruna

Orijinal İsmi: One True Thing

Süre: 127dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Carl Franklin
Senarist: Karen Croner
Yapımı: 1998 - ABD

Bunalımlı bir dönem geçiren Katherine (Meryl Streep) ve George Gulden (William Hurt) çifti kendilerine destek olması için artık yetişkin bir kadın olan kızları Ellen'ı (Renée Zellweger) ararlar

9. Hemşire Betty

Orijinal İsmi: Nurse Betty

Süre: 108dk
Tür: Gerilim , Komedi , Suç
Yönetmen: Neil LaBute
Yapımı: 2000 - Almanya , ABD

Saf ve samimi Betty (Renée Zellweger), gerçek aşkının her gün seyrettiği bir pembe dizide rol alan doktor olduğunu hayal etmektedir. Hemşire olmayı düşler; ama otomobil satıcısı serseri bir adam olan kocası Betty'e izin vermez. Kocası bir uyuşturucu işinde öldürülünce, Betty içinde uyuşturucu paketlerinin saklı olduğu otomobile farkında olmadan atlayıp gerçeklerden kaçarak pembe dizi fantazileriyle yüzleşeceğini umduğu Los Angelas'a gider. Kocasının katilleri tarafından takip edilen Betty, bu melekler şehrinde, rüyalarının doktoruyla gerçekten tanışacaktır.

10. Çalınan Hayatlar

Orijinal İsmi: The Whole Wide World

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Dan Ireland
Yapımı: 1996 - ABD

Çekici batı Teksaslı öğretmen olan Novalyne Price'ın (Renée Zellweger) otobiografisinden uyarlanmış olan bu film, genç bir kadının 1930larda meşhur ucuz romanlar yazan Robert E.Howard (Vincent D'Onofrio) ile yaşadığı tatlı-acı romantik ilişkiyi anlatıyor. Hayatlarını değiştiren bu ilişki her ikisine de çok büyük dersler verecektir.