"İnci Taneleri" Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

25 Ocak 2024 akşamı Kanal D'de başlayan ve başrollerinde Yılmaz ErdoğanHazar ErgüçlüSelma Ergeç ve Kubilay Aka'nın bulunduğu dizi "İnci Taneleri"ne gelin yakından bakalım! 

Şenol Sönmez yönettiği ve Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı dizi, cezaevinden çıkan Azem Yücedağ'ın (Yılmaz Erdoğan) yaşam mücadelesi ve geçmişiyle yüzleşmesi merkeze alınıyor. Acılarla dolu geçmişi, taşıdığı büyük bir sır ve sırtında hayatın yüküyle umudun peşinden koşan Azem, kolyesinden kopan, dağılan inci tanelerini tekrar toplamaya çalışıyor.

Peki "İnci Taneleri" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Yılmaz Erdoğan

Yılmaz Erdoğan
Doğum Tarihi: 4 Kasım 1967

"İnci Taneleri" dizisi Azem Yücedağ kimdir?

Bir öğretmen olan Azem, eşinin ölümünden sorumlu tutulup uzun yıllar hapishanede kaldı.

"İnci Taneleri" dizisinin Azem'i Yılmaz Erdoğan kimdir?

Yılmaz Erdoğan, Hakkari doğumlu oyuncu, senarist, yapımcı, şair ve yönetmen. Çocukluğu Malatya'da geçen Erdoğan, aynı zamanda senaristliğini yaptığı "Bir Demet Tiyatro" isimli dizide canlandırdığı Mükremin Çıtır rolü ile geniş bir izleyici kitlesince tanınmaya başladı. Sonrasında kendisinin de aralarında bulunduğu BKM oyuncuları ile birlikte pek çok başarılı tiyatro oyunlarına imza attı. 

1993-1998 arasında Sanem Oktar ile evliliğinden Berfin isimli bir kızı oldu. 2006-2018 yılı arasında Belçim Bilgin ile olan evliliğinden Rodin Nazım isimli bir oğlu oldu.

2. Hazar Ergüçlü

Hazar Ergüçlü
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1992

"İnci Taneleri" dizisi Dilber kimdir?

18 yaşında zorla evlendirilen Dilber, asla eşi Zahir’e sevgi duymadı ve ondan kaçtı. Şimdi bir meyhanede çalışan Dilber, konsa çıkmayıp genelde sadece dans ediyor. Dilber için sahip oldukları tüm malı mülkü masada bırakacak onlarca adam var.

"İnci Taneleri" dizisinin Dilber'i Hazar Ergüçlü kimdir?

Hazar Ergüçlü, Kıbrıs doğumlu oyuncu. Lefkoşa Belediyesinde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yapan Hazar Ergüçlü’nün ilk profosyonel oyunculuk tecrübesi Derviş Zaim’in yönettiği Gölgeler ve Suretler filmi olmuştur. Bu filmde gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan genç oyuncu Kuzey Güney dizisinde canlandırdığı Simay karakteri ile tv dünyasına adım atmıştır ve başarılı performansı ile dikkat çekmiştir. 2012 yılında rol aldığı Açlığa Doymak filmindeki başarısı ile oyunculuk kariyerine emin adımlarla devam etmiştir. Hazar Ergüçlü, Med Cezir dizisinde Eylül karakterini canlandırdı. 2016'da ise Yüksek Sosyete dizisinde Cansu karakterine hayat verdi. 2017 yapımı Emre Erdoğdu filmi Kar'daki performansıyla 24. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.  

3. Güven Kıraç

Güven Kıraç
Doğum Tarihi: 5 Nisan 1968

"İnci Taneleri" dizisi Kasım kimdir?

Azem'in arkadaşı olan Kasım, bir eczaneye sahip. Azem’in eşini öldürmediğini bilse de Azem ona kimseye gerçekleri anlatma dediği için anlatmaz. Azem’e maddi olarak destek olur.

"İnci Taneleri" dizisinin Kasım'ı Güven Kıraç kimdir?

Güven Kıraç, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. 1968 yılında doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 1986 yılından beri birçok televizyon dizisi, reklam filmi ve sinema filminde rol aldı. 2 yıl devlet tiyatrosu sanatçısı olarak çalıştıktan sonra istifa etti. Adana Devlet Tiyatrosu'nda Ağrı Dağı Efsanesi, İki Kalas Bir Heves ve Sıkıyönetim; Gülriz Sururi Tiyatrosu'nda ise Tiyatrocu, Sokak Kızı İrma, Hamlet ve Tiyatro Stüdyosu'nda Balkon adlı tiyatro oyunlarında oynamıştır. 1997 yılında Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Masumiyet' adlı filmde Yusuf karakteriyle, ÇASOD, MGD ve İsrail Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödüllerini almıştır. 1998'de Erkan Can ile birlikte 'Gemide' adlı filmde rol aldı. Aynı yıl 'Laleli'de Bir Azize' adlı filmde Aziz karakteriyle karşımıza çıktı. 1999 yılında 'Salkım Hanım'ın Taneleri' adlı filmle 19. İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldı. Aynı yıl 'Evimiz Olacak Mı?' ve 'Hayat Bağları' adlı televizyon dizilerinde rol aldı. 2001 yılında 'Yeditepe İstanbul' adlı filmde Berber Remzi karakterini canlandırdı. 2002 yılında 'Abdülhamit Düşerken', 2003 yılında Fatih Akın'nın yönettiği 'Duvara Karşı' adlı filmlerde yer aldı. 2004'de Yavuz Turgul'un 'Gönül Yarası', 2005'de 'Takva', 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?', 'Kebab Connection' adlı filmlerde rol aldı. 2006 yılında Ömer Faruk Sorak'ın 'Sınav' adlı filminde Rafet 69 adlı karakerle karşımıza çıktı. Behzat Ç. dizisinde Memduh Başgan rolünde oynadı.

4. Selma Ergeç

Selma Ergeç
Doğum Tarihi: 1 Kasım 1978

"İnci Taneleri" dizisi Piraye Salacak kimdir?

Ayça’nın annesi olan Piraye, düğme tasarımı ve imalatı yapan bir firmaya sahip. Şirketi son zamanlarda küçülmeye başlasa da canla başla çalışır. 

"İnci Taneleri" dizisinin Piraye'si Selma Ergeç kimdir?

Selma Ergeç, dizi ve sinema oyuncusu. 1978 yılında Türk bir baba ve Alman bir annenin ilk çocuğu olarak Hamm Bockum-Hövel'de dünyaya geldi. Babası Adanalı bir doktor, annesi ise hemşireydi. 1983'te ailesiyle birlikte Mersin'e daha sonra Ankara'ya taşındı. İlkokul son sınıftayken Almanya'ya dönüş yaptılar. Çok yönlülüğüyle dikkat çeken genç oyuncu eğitimini devam ettirirken bir taraftan Euregio Orchester, Musikschulorchester ve Streichergrupp orkestralarında keman çaldı. Drama, İngiliz Edebiyatı ve güzel sanatlar ağırlıklı dersler alırken, tıp okumaya karar veren Ergeç Almanya'ya döndü ve tıp fakültesine girdi. Okulunu yarıda bırakıp ‘Böyle Mi Olacaktı’ adlı diziyle oyunculuğa başladı. Aynı zamanda mankenlik ve fotomodellik yapmaya başladı. Daha sonra yine Almanya'da psikoloji ve felsefe eğitimi aldı. 2003'te ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Aliye Uzunatağan'dan oyunculuk dersleri almaya başlayan Ergeç, bir dönem boyunca da Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne misafir öğrenci olarak katıldı. Ayrıca İngiltere'de drama eğitimi aldı. Yarım Elma dizisindeki Ayça karakteriyle ünlenen Ergeç, 2007'de ilk sinema deneyimini Sis ve Gece filminde başrolü Uğur Polat'la paylaşarak yaşadı. 2010'da başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hatice Sultan rolüyle büyük beğeni kazandı. Sonrasında Senin Hikayen ve Kırımlı gibi filmlerde, Gönül İşleri dizisinde yer aldı. Bir Amerikan-Türk ortak yapımı olan Kanlı Girdap'ta (The Ghosts of Garip) başrolde oynadı. 2015'te Can Öz'le evlendi. 2016'da Yasmin adlı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Selma Ergeç Türkçe dışında Almanca, İngilizce, Fransızca, Latince ve İtalyanca olmak üzere 4 dil bilmektedir.

5. Kubilay Aka

Kubilay Aka
Doğum Tarihi: 12 Nisan 1995

"İnci Taneleri" dizisi Cihan kimdir?

Azem'in oğlu olan Cihan ya da eski adıyla Özgür, babasız geçirdiği yılların sonunda küçük bir çetenin lideri oldu. Şimdi ise çetesi onun ailesi ve ailesini korumak için elinden geleni yapacak.

"İnci Taneleri" dizisinin Cihan'ı Kubilay Aka kimdir?

Kubilay Aka, İstanbul doğumlu oyuncu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı Yönetim Bölümü'nden mezun olan Aka, bir süre havaalanında çalışmıştır. Bu süreçte menajeri Ufuk Ergin tarafından keşfedilmiş ve Vatanım Sensin dizisinde Ali Kemal karakterine hayat vermiştir. Aşk 101'de canlandırdığı Kerem Öz karakteriyle popüler olmuştur. Bulunduğu diğer yapımlar arasında Arif v 216ÇukurAşk Bu mu? vardır.

6. Orkuncan İzan

Orkuncan İzan
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1992

"İnci Taneleri" dizisi Zerre kimdir?

Dilber’in kuzeni olan Zerre, işe yaramaz bir adam. Sürekli küfürlü konuşur.

"İnci Taneleri" dizisinin Zerre'si Orkuncan İzan kimdir?

Orkuncan İzan, Ankara doğumlu oyuncudur. Eğitim hayatının tamamını Ankara'da geçiren İzan, 2011 yılında Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk hayatına başlamıştır. 2013’yılında Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nü bırakıp Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde okumaya başlamıştır. 2019'daki mezuniyetinin ardından İstanbul'a yerleşen İzan, Kadıköy Boa Sahne'de "Misket" isimli tiyatro oyununda oynamaya başlamıştır. "Yargı", "Hekimoğlu" ve "Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi" dizilerinde konuk oyunculuk yaptıktan sonra "Güzel Günler" dizisinin ana kadrosuna dahil olmuştur.

7. Yasemin Baştan

Yasemin Baştan
Doğum Tarihi: 18 Şubat 1972

"İnci Taneleri" dizisi Nergiz kimdir?

Azem’in yakın arkadaşı olan Nergiz, Kasım’ın eşi. Azem’i çok sever.

"İnci Taneleri" dizisinin Nergiz'i Yasemin Baştan kimdir?

Yasemin Baştan, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. 1972'de İstanbul'da doğmuştur. 1993 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bolümü'nden mezun olmuştur. Birçok dizi ve filmde rol almıştır.

8. Ülkü Hilal Çiftçi

Ülkü Hilal Çiftçi
Doğum Tarihi: 11 Ocak 2009

"İnci Taneleri" dizisi Ayça kimdir?

Piraye'nin kızı olan Ayça, 8. sınıf öğrencisi. Dershaneye gittiği için ek olarak özel ders almak istemez.

"İnci Taneleri" dizisinin Ayça'sı Ülkü Hilal Çiftçi kimdir?

Ülkü Hilal Çiftçi, Zonguldak, Devrek doğumlu çocuk oyuncudur. Küçük yaşlardan beri pek çok reklam, dizi ve sinema filminde yer alan Çiftçi'nin son projeleri arasında "Alice Müzikali", "Dönence" ve "Gülümse Kaderine" bulunmaktadır.

9. Özgün Çoban

Özgün Çoban
Doğum Tarihi: 5 Temmuz 1985

"İnci Taneleri" dizisi Tayfun kimdir?

Ayça’nın dayısı ve Piraye’nin kardeşi olan Tayfun, alkolik bir genç. Abisinin kendisini hiç sevmediğini düşünüyor.

"İnci Taneleri" dizisinin Tayfun'u Özgün Çoban kimdir?

Özgün Çoban, 1985 Bitlis doğumlu oyuncu. Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema bölümünde ön lisans yaptı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü mezunu olan Çoban üçüncü sınıfın 2. yarısını Estonya Tiyatro ve Müzik Akademisi'nde tamamladı. İstanbul'da çeşitli oyunlarda oynadıktan sonra Ankara'ya geri dönmüş, Deniz Yıldızı dizisinde Yiğit, Beni Affet dizisinde Tunç karakterlerini canlandırmıştır.

10. Emrah Aytemur

Emrah Aytemur
Doğum Tarihi: 1 Kasım 1988

"İnci Taneleri" dizisi Sırat Sıcak kimdir?

Cihan’ın patronu olan Sırat, illegal işler yapan acımasız biri. Pis işlerini Berzan’a yaptırıyor.

"İnci Taneleri" dizisinin Sırat Sıcak'ı Emrah Aytemur kimdir?

Emrah Aytemur, Elazığ doğumlu oyuncu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Tümay Özokur Oyunculuk ve Yaşam Akademisi'nde oyunculuk ve senaryo eğitimi alan Aytemur, "İnci Taneleri", "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" ve "Dünya Bu" dizilerinde yer aldı

11. Mustafa Yıldıran

Mustafa Yıldıran

"İnci Taneleri" dizisi Zahir kimdir?

Henüz 18 yaşındayken Dilber'le evlenen Zahir, tehlikeli biri. Dilber'in parasını sömürür. Ona takıntılı şekilde aşık olmasının yanında her akşam Dilber’i izlemeye gelir. 

"İnci Taneleri" dizisinin Zahir'ı Mustafa Yıldıran kimdir?

Mustafa Yıldıran, 1980 yılında Denizli'de dünyaya gelen oyuncu. Dokuz Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nü bitiren Yıldıran, son yıllarda "Ramo", "Azize" ve "İnci Taneleri" dizilerinde yer aldı.

12. Kayra Sır

Kayra Sır
Doğum Tarihi: 9 Mart 2002

"İnci Taneleri" dizisi Hatice kimdir?

Piraye'nin evinde hizmetli olan Hatice, 21 yaşında güler yüzlü bir kız. Aynı zamanda Nusret'in kız kardeşi.

"İnci Taneleri" dizisinin Hatice'si Kayra Sır kimdir?

Kayra Sır, İstanbul doğumlu oyuncu ve dansçı. Pera Güzel Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. "İnci Taneleri" ve "Baba" dizilerinde rol aldı.