- Anasayfa
- Ingrid Bergman
Ingrid Bergman
Puan Ver: |
|
67 kullanıcının favori sanatçısı |
Sinemalar.com Puanı: |
7.6/10 |
|
Toplam Oy: |
77 kişi oy verdi |
Adı Soyadı: |
Ingrid Bergman |
Ülke: |
İsveç |
Doğum Tarihi: |
1915-08-29 |
Ödülleri |
2 adet Oscar Kazandı.detaylar... |
Biyografisi
29 Ağustos 1915 tarihinde İsveç'in Stokholm şehrinde doğdu. 1934'te sinemaya başladı, Intermezzo (1936) filmiyle ilgiyi çekti. Daha sonra ABD'ye giderek birçok filmde oynadı. Özellikle İngiliz yönetmen Hitchcock'un filmlerindeki rolleriyle unutulmazlık kazandı.Işıklar Sönerken ile Oscar kazanan sanatçı, 1950 yılında, İtalyan yönetmen Rosselini'nin çağrısıyla İtalya'ya giderek oraya yerleşti.1956 yılında, Paris'te Çay ve Sempati oyunuyla tiyatroya döndü. Anastasia'daki rolüyle ikinci Oscar'ını kazandı.Üçüncü ve son Oscar'ını da Doğu Ekspresinde Cinayet filmindeki rolüyle kazanan Bergman, 1978 yılında ülkesi İsveç'e dönerek anılarını yayımladı. Yine 1978 yılında ünlü İsveçli yönetmen Ingmar Bergman ile uzun zamandır beklediği film yapma projesini gerçekleştirdi.29 Ağustos 1982 tarihinde İngiltere'nin Londra şehrinde hayata gözlerini yumdu.
Filmografi
Ingrid Bergman Filmleri
Ingrid Bergman diğer Filmleri
Yorumlar (15)
Yorum Yaz
- 1
- 2
- ›
- »
Sadece Detaylı Yorumlar
Tüm Yorumlar
-
-
- spellbound'da muhteşem oyunculugu ile büyüledi birkez daha beni...
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Yüzü masumiyetin sembolü adeta. Casablanca'nın kırılgan aşık güzeli... Şimdilerde bide Lauren Bacall'e sardım kuzenim sayesinde :) hangisi daha güzel karar vermek imkansız.
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- Hithcock filmlerinin güzel yüzü... Çok güzel bir kadın... Muhteşembir oyuncu...
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- casablanka da aşık oldum resmen bu doğal güzelliğe:))
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
-
-
- çook qüzellll :) beni çeken harika bi ifadesi var oyunculuğunu pek izlemedim casablanca hariç ama o filmde beni çok etkilemişti..
-
Bu yoruma 0 cevap verilmiş.
Cevap yaz
















