"Ters Yüz 2" Filminden İlk Fragman!

10.11.2023 10:00

İlk film çıktığından beri hayranları tarafından neredeyse dokuz yıldır merakla devam filmi "Ters Yüz 2"nin fragmanı sonunda yayınlandı!

"Ters Yüz 2", 2015 yapımı animasyon filmi "Ters Yüz"'ün devam filmi olarak karşımızda! İlk film, 11 yaşındaki Riley (Kaitlyn Dias) ve ünlü bir kadro seslendirilen, kafasının içindeki beş duygu etrafında dönüyordu. Amy Poehler, Phyllis Smith, Mindy Kaling, Bill Hader, Lewis Black gibi isimlerin olduğu bu kadroya bu kez yeni bir duygu daha eklendi. Devam filminin fragmanında da tanıtılan bu yeni duygu Kaygı (Anxiety) olacak. Ve bu yeni duygu ile seslendirme kadrosuna Maya Hawke ve Tiksinti (Disgust) karakterinin seslendirmesinin değişmesiyle Liza Lapira ve Korku (Fear) karakterinin değişmesiyle Tony Hale da katılıyor.

İlk filmde Riley, Minnesota'dan San Francisco'ya taşındıktan sonra, yeni çevresine iyi adapte olmakta zorlanır. Büyümenin getirdiği sarsıcı deneyimlerle birleşince, kendini ciddi duygusal zorluklar içinde bulur ve sonunda sadece arkadaşlarını değil, aynı zamanda ailesini de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır. Neşe ve Üzüntü'nün Riley'in zihninde bir maceraya çıkmasını takip eden filmde, Riley'nin yeni evine yerleşmesi ve hissettiği birçok duyguyla başa çıkması için birlikte nasıl çalışacaklarını bulmak zorundadırlar.

İlk yayınlandığında, "Ters Yüz", eleştirmenlerden ve izleyicilerden harika eleştiriler aldı ve hatta 2016 Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon film ödülünü kazandı.

Devam filminin ilk duyurusu, 2022'de Disney'in D23 Expo etkinliğinde yapıldı. İlk filmde yardımcı senarist olan Meg LeFauve, devam filminde senarist olarak karşımıza çıkarken, yönetmen koltuğunda Kelsey Mann oturuyor.

"Ters Yüz 2", ilk filmden neredeyse dokuz yıl sonra, 14 Haziran 2024 tarihinde sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Kaynak: Variety