Darren Aronofsky'den Elon Musk Biyografisi Geliyor!

13.11.2023 11:24
Darren Aronofsky'den Elon Musk Biyografisi Geliyor!

Darren Aronofsky'nin yönetmenlğinde, A24 tarafından bir Elon Musk biyografisi geliştiriliyor!

Henüz geliştirme aşamasında olan film, eylül ayında yayımlanan tartışmalı teknoloji dehası Elon Musk'ın yetkilendirilmiş biyografisi olan Walter Isaacson'ın kitabı, senaryonun temelini oluşturacak. Isaacson'ın daha önce aynı adı taşıyan kitabı 2015 yılında Universal "Steve Jobs" filmine uyarlandı ve Apple CEO'su olarak Michael Fassbender'ı yer aldı. 

Kaynaklara göre, Isaacson'ın kitabını hayata geçirmek için stüdyo ve film yapımcıları arasında yoğun bir rekabet yaşandı ve sonunda A24 bu mücadeleyi kazandı. Darren Aronofsky, en son geçen yılki Oscar adayı "The Whale" filmini Brendan Fraser'ın başrolünde yönetmesiyle tanınan, sıklıkla psikolojik unsurları içeren gizemli film yapma tarzıyla bilinir. Geçmişteki başarıları arasında "Requiem for a Dream", "Black Swan" ve "Mother!" gibi yapımlar bulunmaktadır. "Black Swan" filmindeki çalışmalarıyla Aronofsky, en iyi yönetmen Oscar'ına aday gösterildi, Natalie Portman ise en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

Musk, ilk kez 2002'de bir uzay aracı üretim şirketi olan SpaceX'i kurduğunda ön plana çıktı. Ayrıca Tesla'ya erken yatırım yapan Musk, böylece otomotiv devinin başkanı, ürün mimarı ve CEO'su olmak için kademeli olarak yükseldi. En sonunda Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma kararını verdi ve platformu X olarak yeniden markaladı. Sosyal medya platformunu devraldığından beri, Musk'ın yaptığı birçok değişiklik tepkilere yol açtı. Bunlar arasında şirketin birçok çalışanını işten çıkarmak, kullanıcılardan doğrulama için ücret talep etmek ve sitede paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırmak bulunuyor. Musk, şu anda Ekim itibariyle Bloomberg ve Forbes'un, servetini 200 milyar doların üzerinde tahmin ettiği dünyanın en zengin kişisidir.

Musk, Cuma günü X News Daily'nin bir gönderisine yanıt olarak şöyle yazdı: "Darren'ın bunu yapmasına sevindim. O en iyilerden biridir." Bu yorum ile beraber kendisinin de en az bizim kadar heyecanla filmin çıkışını bekleyeceğini ön görebiliriz. Fakat filmin çıkış tarihi, ismi gibi bilgiler henüz paylaşılmadı. 

Kaynak: Variety

  • Darren Aronofsky