"Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki"nin Vizyon Tarihi Öne Çekildi!

20.11.2023 15:05

Denis Villeneuve'un yönettiği "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki" filminin vizyon tarihi, Warner Bros tarafından iki hafta önceye alındı!

Stüdyonun bu duyuruyu, asıl vizyon tarihi olan 17 Kasım'da yapmış olması oldukça ilginç. Film, Ağustos 2022'de başlangıçta 17 Kasım'dan 3 Kasım'a alındı, ancak devam eden senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle Ağustos 2023'e ertelendi. Warner Bros'un, bu erteleme kararını, Timothee Chalamet ve Zendaya gibi başrol oyuncularının, devam edeceği düşünülen SAG-AFTRA grevi nedeniyle filmin basın toplantısına katılamayacakları endişesiyle aldığı söyleniyordu. 

9 Kasım'da oyuncular grevinin sona ermesinin ardından, yapım ve tanıtım faaliyetlerine devam edilmesine izni verildi. Bu gelişmeyle birlikte, birçok stüdyo uzun bir belirsizlik döneminin ardından vizyon takvimlerini netleştirmeye başladı. Bu durumda, filmin vizyon tarihinin 15 Mart 2024'ten 1 Mart 2024'e alınmasına karar verildi.

Warner Bros, Universal Pictures'ın Ryan Gosling'li aksiyon filmi "The Fall Guy"ın vizyon tarihini 1 Mart'tan 3 Mayıs'a çekmesinden sadece birkaç gün sonra ilginç bir şekilde bu duyuruyu yaptı. Stüdyonun bu kararını etkileyip etkilemediğini söylemek zor, ancak "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki" için rekabetin ortadan kaldırıldığı gayet açık. 

Son duyurularında, Warner Bros'un gelecek diğer filmleri "Wonka" (15 Aralık) ve "Aquaman ve Kayıp Krallık"ın (20 Aralık) vizyon tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmadığı ve bu filmleri 2023'te gösterime sunmayı planladığı belirtiliyor.

2021'de, ilk "Dune" filmi COVID-19 pandemisi sırasında hem sinemalarda hem de HBO Max'te aynı anda gösterime girdi. Warner Bros. ayrıca, henüz bilgi paylaşılmayan, "Dune: Prophecy" ismi ile önümüzdeki sonbaharda yayınlanması planlanan bir TV dizisi üzerinde çalışıyor.

Kaynak: IGN Türkiye