Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (24 Kasım 2023)

24.11.2023 10:43

Bu hafta 2’si yerli 5 film vizyona giriyor!

Aralarında Ridley Scott’ın beklenen filmi “Napolyon” ve sevilen animasyon serisinin yeni filmi “Maşa ile Koca Ayı: Sonsuz Eğlence” de var.

 

Napolyon (Napoleon)

Süre: 158dk

Tür: Dram, Savaş, Tarih

Yönetmen: Ridley Scott

Senarist: David Scarpa

Yapımı: 2023 - İngiltereABD 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim

Film, Napolyon Bonapart'ın kökenlerine ve imparatorluğa doğru hızlı, acımasız tırmanışına kişisel bir bakış sunuyor. Yapım ayrıca, karısı ve gerçek aşkı Josephine ilişkisini de mercek altına alıyor.

 

Aybüke: Öğretmen Oldum Ben

Süre: 95dk

Tür: Dram

Yönetmen: Murat Onbul

Senarist: Ozan Bodur , Cihan Bozkaya , Enes Şengönül , Barış Kurt

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Nihayet Şahin, Caner Kurtaran, Engin Hepileri

Yönetmenliğini Murat Onbul'un yaptığı film, 9 Haziran 2017’de Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın hayat hikayesini anlatıyor.

 

Maşa ile Koca Ayı: Sonsuz Eğlence (Masha and the Bear: Twice the Fun)

Süre: 75dk

Tür: Animasyon

Yönetmen: Artem Naumov , Vasiko Bedoshvili

Senarist: Mariya Bolshakova

Yapımı: 2023 - Rusya

Yıllar sonra konforlu yuvasından ayrılan Koca Ayı, uzun süredir hayalini kurduğu hedefe ulaşmak için kendini büyük bir şehrin sosyal hayatının tam ortasında bulur. Artık bir düğün fotoğrafçısı olarak çalışıyor ve Maşa da onun asistanı olmuş! Görkemli törenler artık geride kalmış, yerine ne mi geldi? Yılın sonuna doğru, yılda sadece bir kez bir araya gelen doğanın koruyucuları olan Oniki Ay ile tanışma fırsatı. Koca Ayı ve orman sakinleri, unutulmaz bir tatil için hazırlıklara başlarken, Maşa ise Buzların Lordu küçük Ocak ile tanışır.

 

Kızıl Gökyüzü (Roter Himmel)

Süre: 103dk

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Christian Petzold

Senarist: Christian Petzold

Yapımı: 2023 - Almanya

Oyuncular: Thomas Schubert, Paula Beer, Enno Trebs

Christian Petzold'un doğal elementleri konu alan üçlemesinin ikinci filmi olan  "Kızıl Gökyüzü", Baltık Denizi'nin kıyısındaki bir yanı ormanlarla çevrili küçük bir tatil evinde geçiyor. Haftalardır yağmur yağmayan bu yerde, sıcaklık acımasız bir şekilde artmıştır. İki eski, iki yeni olmak üzere dört genç arkadaş bir araya gelir ve duygular, etraflarındaki kurak ormanlar gibi kıvılcımlanmaya başlar. Mutluluk, şehvet ve aşkın yanı sıra kıskançlık, incinme ve gerilimler de gün yüzüne çıkar. Ve zamanla, ormanın alevleri de eve doğru yaklaşır.

 

Zina

Süre: 75dk

Tür: Korku

Yönetmen: Anastasiya Budakva

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Sema Bolat, Yağmur Tazegül, Derya Çalışır

Melis, Banu ve Jale gençliklerinde hızlı bir şekilde para kazanmanın peşine düşerler ve zengin insanlarla para karşılığında ilişki kurarlar. Bir süre sonra, zengin bir iş insanı olan Ali ile anlaşıp evinde buluşmaya karar verirler. Ancak evde vakit geçirirken, Ali'nin eşi Nazlı ani bir şekilde eve döner. Yaşananlar sonucunda Nazlı, evi terk eder ve tanıdığı bir büyücüye büyü yaptırır. Artık onları farklı bir gelecek beklemektedir.