Zombieland: Kekremsi Tat!

28.12.2009 10:00

Ben kendimce bir iddiada bulunuyorum ve diyorum ki; Zombieland son günlerine girmiş olduğumuz bu yılın en eğlenceli filmlerinden biridir! İsterseniz ben de ana karakterimiz Columbus gibi bu iddiamın sebeplerini maddeler halinde sizlere sunayım  ne dersiniz? O halde başlıyorum :


SEBEP 1: Shaun Of The Dead ile başlayan "zombi soslu" komedi filmlerinin yeni üyesi olan Zombieland\'in benzerlerinden ayrıldığı en önemli nokta "parodi filmin de parodisi" mertebesine erişecek abzürdlüğü rahatlıkla içeriğinde barındırması. Shaund Of the Dead dışında bu türde örnek verebileceğimiz Fido gibi kara mizah yükü oldukça ağır, hatta zombi filmi mantığının görsel ciddiyetini hiç bir şekilde aksatmayacak kadar da kana bulanmış vaziyette. Kıyamet sonrası arka planının paletindeki renkleri daha da genişletmesi dışında, post apokaliptik zombi filmi olarak odağa alınacak olması sebebiyle de vıcık vıcık komedi damlatmak yerine yerinde espriler ile ilerliyor!


SEBEP 2 : Bir parodi filmi olmasına rağmen -tıpkı Shaun Of The Dead\'de olduğu gibi" karakterlerine de gereken önemi veriyor. Hiç biri havada kalmayan karakterlerin iyi yazılmış oldukları her hallerinden belli. Özellikle Woody Harrelson\'ın vücuda getirdiği Tallahas see karakteri oldukça eğlenceli bir şekilde çizilmiş.


SEBEP 3 : İçeriğinde barındırmış olduğu abzürdlük dozuna gölge etmeyecek şekilde büyük oranda doğaçlamaya yer verilmiş filmde. Yönetmen, Ruben Fleischer\' a göre filmin en önemli komedi unsurlarından biri de doğaçlamaya bu kadar fazla yer verilmiş olması zira en komik performanslar bu doğaçlama anlarında gerçekleşmiş.


SEBEP 4 : Zombieland izleyicisini atmosferine kolaylıkla adapte edebilen bir film. Bunun için de oldukça akıcı metotlara baş vurmuş. İlk olarak açılış sahnesinin son derece başarılı olduğunu söyleyebilirim bunun dışında genç karakterimiz Columbus\'un zombilerle tıka basa dolmuş bu dünyada yaşamak için geliştirmiş olduğu çeşitli metotların lokomotif görevini üstlenmesi de bir başka eğlence unsurunu oluşturuyor. Fakat daha da eğlencelisi bu metotların filmin ilerleyen dakikalarında pratiğe dökülmesi olmuş. Bunlar her ne kadar başta zombi filmi klişelerine gönderme teşkil etse de zaman içerisinde geçerlilikleri de sorgulanıyor elbette!


SEBEP 5 : Film, hemen hemen her türlü süprize açık bir film bu sebeple alıcılarını açık tutmanızda fayda var. Sadece başarılı göndermeler ve yerinde espriler değil, süpriz yan karakterlere de kendinizi hazırlamanızı öneririz.


Zombieland, son zamanlarda hayat bulmuş adam akıllı komedi filmlerinden biri. Geçtiğimiz yıl salonlarımıza teşrif eden Tropik Fırtına örneğinde olduğu gibi, parodi malzemesini almış olduğu türe bir miktar hakimiyet de gerektiriyor. Yılın son gollerinden biri olan Zombieland, eğlence arayanların düşünmeden gidebilecekleri hoş bir alternatif...İyi Seyirler...