Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (1 Aralık 2023)

30.11.2023 23:41
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (1 Aralık 2023)

Bu hafta 2’si yerli 5 film vizyona giriyor!

Aralarında merakla beklenen "Ölümlü Dünya 2" ve fantastik animasyon "Dilek" de var.

 

Ölümlü Dünya 2

Süre: 117dk

Tür: Aksiyon, Komedi, Suç

Yönetmen: Ali Atay

Senarist: Ali Atay , Aziz Kedi , Feyyaz Yiğit

Yapımı: 2023 - Türkiye

Oyuncular: Feyyaz Yiğit, Alper Kul, Sarp Apak

2018 yapımı komedi türündeki "Ölümlü Dünya" filminin devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda bir kez daha Ali Atay oturuyor. Senaryosunu  Ali Atay, Aziz Kedi  ve Feyyaz Yiğit'in birlikte kaleme aldığı filmde artık kanun kaçakları olarak hayatlarına devam eden Mermer ailesinin her birinin yaşadığı sorunlara odaklanıyor. Serhan, doğurdu doğuracak olan Begüm ile onları bekleyen yeni hayata alışmaya çalışırken Serbest, hayatında bir kadın olmayışının eksikliğini fark eder. Gazanfer, maskesi düşmüş ailesini örgüte karşı bir arada tutmaya uğraşır. Fakat Zafer örgütün eline düşünce her şey tepetaklak olur. Oğluna kavuşmak isteyen Gazanfer, yardım için eski bir arkadaşına danışacaktır. Mermer ailesi, evlatlarına kavuşmak için son bir vurguna kalkışır.

 

Dilek (Wish)

Süre: 95dk

Tür: Animasyon, Aile, Fantastik, Macera

Yönetmen: Chris Buck , Fawn Veerasunthorn

Yapımı: 2023 - ABD

Fantastik bir evrende, Rosas ülkesinde geçen bu filmde, keskin zekalı idealist Asha'nın (Ariana DeBose) dileği, evrenin kendisine ait bir enerji küresi olan yıldızlardan duyulur. Asha'nın dileği o kadar güçlüdür ki, bir yıldız bu dileği yanıtlar. Asha ve yıldız, Rosas adındaki bu ülkenin hükümdarı Kral Magnifico'ya karşı zorlu bir mücadeleye girişirler ve toplumu kurtarmak için birlikte çalışırlar. 

 

Kötülük Diye Bir Şey Yok (Aku wa sonzai shinai)

Süre: 106dk

Tür: Dram

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

Senarist: Ryusuke Hamaguchi , Eiko Ishibashi

Yapımı: 2023 - Japonya

Oyuncular: Hitoshi Omika, Ryo Nishikawa, Ryuji Kosaka

"Kötülük Diye Bir Şey Yok", Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı ve büyük jüri ödülünü kazandı. Filmin yönetmeni, 2022’de "Drive My Car" ile En İyi Uluslararası Film dalında Oscar kazanan  Ryusuke Hamaguchi.  Filmde, Takumi ve kızı Hana, Tokyo yakınlarındaki Mizubiki Köyü'nde yaşar. Köyün sakinleri, kuşaklar boyunca doğanın düzeni ve döngüsüyle uyum içinde yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Bir gün köy sakinleri, Takumi'nin evinin yakınında şehir sakinlerine doğaya rahat bir "kaçış" sunacak kamp alanı inşa etme planı olduğunu fark ederler. Yakındaki kentte sıkılanların kaçabilecekleri bir yer olarak sunulan bu yerin kuruluşu aslında kasabanın su kaynaklarını etkileyecek ve bölgenin ekolojik dengesini bozacaktır.

 

Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı

Süre: 76dk

Tür: Animasyon

Yönetmen: Naser Maratibavil

Senarist: Ayşe Banu Başarıcı

Yapımı: 2023 - Türkiye

Nasreddin Hoca ve çocuklar'ın şehrine bir dinozor araştırma ekibi gelir. Ekip üyesi Selim, kötü niyetli kişilerden uzaklaşmaya çalışırken kendini yanlışlıkla dinozor çağında bulur. Cemil ve çocuklar, kalan dinozor yumurtasını bulurlar ve içinden çıkan bebek T-Rex ile baş başa kalırlar. Bebek T-Rex'e sahip çıkmak ve Selim'i kurtarmalılar. Çocuklar, Nasreddin Hoca'nın rehberliğinde, Selim'i bulmak ve T-Rex'i ait olduğu zamana ulaştırmak için tehlikeli ve eğlenceli bir maceraya çıkarlar.

 

Kara Cuma (Thanksgiving)

Süre: 106dk

Tür: Gerilim, Gizem, Korku

Yönetmen: Eli Roth

Senarist: Eli Roth , Jeff Rendell

Yapımı: 2023 - ABD

Oyuncular: Patrick Dempsey, Ty Olsson, Gina Gershon

Kara Cuma isyanı trajediyle sonuçlanınca Şükran Günü'nü ilham alan gizemli bir katil, çok da iyi bir itibara sahip olmayan bu özel bayramın ortaya çıktığı yer olan Plymouth, Massachusetts'te terör estirir.