Netflix İzleyici Verilerini Paylaştı!

13.12.2023 18:14
Netflix İzleyici Verilerini Paylaştı!

Netflix ilk kez kataloğunun %99'una ilişkin izleyici verilerini yayınladı!

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar “The Night Agent”ı 812 milyon saat boyunca izledi ve siyasi gerilim türündeki dizi bu yılın ilk yarısında Netflix'te en çok izlenen dizisi oldu.

Yayın platformu bir süredir içeriklerin nasıl performans gösterdiği konusunda şeffaf olmadığı için eleştiriliyordu. Eleştiri, film ve televizyon endüstrisini aylarca felç eden bu yılki Hollywood grevlerinin merkezinde yer alıyordu. Çünkü oyuncular ve yazarlar, yayın platformlarında iyi performans gösteren programlar için daha yüksek telif ücreti talep ediyor.

Medyayla yapılan bir konferans görüşmesinde başkan yardımcısı Ted Sarandos, programlarının popülaritesine ilişkin şeffaflık eksikliğinin yaratıcı toplulukta güvensizliğe yol açtığını kabul etti. Netflix'in kuruluşunda izleyici verilerini gizli tuttuğunu çünkü böylece potansiyel rakiplere önemli bilgileri vermeden denemeler yapabildiğini ekledi.

Şirket bir blog yazısında "Bu, Netflix ve sektörümüz için ileriye doğru atılmış büyük bir adım" dedi.

"Bu rapordaki görüntüleme bilgilerinin içerik oluşturuculara ve sektörümüze hedef kitlemiz ve onlarda yankı uyandıran şeyler hakkında daha derin bilgiler vereceğine inanıyoruz."

Hollywood'un yaratıcı topluluğu, geleneksel yayın ve kablolu televizyon için izleyici veri şirketi Nielsen'in her yıl yayınlanan izleme rakamlarına güveniyor. “Ne İzledik?” raporunda 18.000 yapım bu yılın Ocak ve Haziran ayları arasında izlenme saatlerine göre sıralanıyor. Şirket artık raporu her altı ayda bir yayınlayacağını söyledi.

En çok izlenen film “The Mother” oldu!

Yaklaşık 100 milyar saatlik izlenme süresini kapsayan listede öne çıkan diğer yapımlar arasında “Ginny and Georgia”, “Gilmore Girls”, “Seinfeld”, “Friends” ve “The Office” yer aldı.

Jennifer Lopez'in başrol oynadığı “The Mother”, 249 milyon saatten fazla izlenerek en çok izlenen film oldu.

Tüm izlemelerin yaklaşık üçte biri İngilizce olmayan içerikten oluşuyor ve Netflix, verilerin aynı zamanda eski içeriklere hala talep olduğunu gösterdiğini söyledi.

Dünya çapında neredeyse 250 milyon abonesiyle Netflix, dünyanın en büyük dijital yayın platformu olma statüsünü koruyor.

2021 yılından bu yana, İngilizce ve diğer dillerde en çok izlenen film ve dizileri gösteren haftalık Top 10 ve En Popüler listelerini yayınlıyor. Haftalık en çok izlenen dizi ve film listelerini sitemizden de takip edebilirsiniz.

Sarandos'a göre “Ne İzledik?” raporu, Netflix izlemelerinin %55'inin orijinal film ve dizilerden, %45'inin ise lisanslı filmlerden geldiğini gösterdi.

Geçen yıl Netflix, reklamverenlerin içeriğin popülerliği hakkında bilgi istemesi nedeniyle daha fazla şeffaflık gerektiren ayrı bir reklam hizmeti başlattı.

Kaynak: BBC