Greta Gerwig, 2024 Cannes Film Festivali Jüri Başkanı Oldu!

14.12.2023 14:21
Greta Gerwig, 2024 Cannes Film Festivali Jüri Başkanı Oldu!

Son filmi "Barbie" ile bu yıl küresel gişede 1.4 milyar dolar hasılat elde eden ve dokuz Altın Küre adaylığı kazanan Greta Gerwig, 2024 Cannes Film Festivali jürisine başkanlık edecek!

Daha önce partneri Noah Baumbach ile birlikte Cannes'a katılan Greta Gerwig, kendisi henüz bu festivalde bir film sunmadı. Bu yılın başlarında "Barbie"yi Cannes'a getirme konusunda erken görüşmeler yapıldı, ancak zamanlama uymadı. Warner Bros. filmi 19 Temmuz'da yayımlandı ve anında bir klasik haline geldi, yılın en çok gişe yapan filmi oldu. Altın Küre adaylıklarının yanı sıra "Barbie"nin birçok Oscar adaylığı kazanması da bekleniyor. Konuşulanlara göre film, en iyi film ödülünü kazanma şansına sahip nadir bir gişe rekortmeni.

Bir sinemasever olarak, Cannes Film Festivali'nin her zaman filmlerin evrensel dilinin zirvesi olduğunu açıklamasını yapan Gerwig, festivalde Jüri Başkanı olarak hizmet etmekten dolayı şaşkın, heyecanlı ve alçakgönüllü hissettiğini belirtti.

İki kez Altın Palmiye ödülü kazanan Ruben Östlund, 2023 Cannes jürisinin başkanlığını yapmıştı. Greta Gerwig, Cannes Film Festivali'nde jüri başkanlığı görevini üstlenecek ilk Amerikalı kadın yönetmen olacak. 40 yaşında olmasıyla, 1966'da Cannes jürisine başkanlık eden 31 yaşındaki Sophia Loren'den beri bu rolü üstlenen en genç kişi olacak. 

77. Cannes Film Festivali 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kaynak: Variety