MUBI Fest İstanbul, Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti!

26.12.2023 17:08
MUBI Fest İstanbul, Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti!

1000’in üzerinde sinemasever MUBI Fest için İstanbul Modern Sinema’daydı!

22-24 Aralık tarihleri arasında MUBI ve İstanbul Modern Sinema işbirliğinde İstanbul’da ilk kez düzenlenen MUBI Fest sona erdi. Özenle seçilen filmlere ve etkinliklere ev sahipliği yapan festivalde HATIR / MEMORY filminin yönetmeni Michel Franco büyük bir ilgi ile karşılandı.

Geçtiğimiz hafta sonu MUBI ve İstanbul Modern işbirliğinde İstanbul’da ilk kez düzenlenen MUBI Fest, 1000’in üzerinde katılımcıya yepyeni bir sinema festivali coşkusu yaşattı. 22-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen festival; Cem Kaya, Damla Sönmez, Deniz Celiloğlu, Nisan Dağ, Nazlı Bulum, Pelin Esmer, Yeşim Ustaoğlu, Burak Çevik, Erdem Şenocak, Nehir Tuna, Azize Tan ve Nazlı Bulum gibi sektörün önemli isimlerini ağırladı. HATIR / MEMORY filminin de Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği festivalde, filmin yönetmeni Michel Franco izleyicilerin sorularını yanıtladı. Murathan Mungan’la Ustalık Sınıfı ve Murat Meriç, Aylin Aslım ve Gülşah Güray ile Rock Tarihinde Kadınlar söyleşilerine ev sahipliği yapan festivalde, film gösterimleri dışında söyleşilere de yer verildi.

MUBI Fest İstanbul kapsamında GÜNEŞ SONRASI / AFTERSUN, MÜKEMMEL GÜNLER / PERFECT DAYS, SARARMIŞ YAPRAKLAR / FALLEN LEAVES, HATIR / MEMORY, NASIL SEKS YAPACAĞIZ? / HOW TO HAVE SEX ve PRISCILLA film gösterimleri sinemaseverlerle buluştu. Film gösterimleri dışında katılımcılar, İstanbul Modern Sinema'da festival kapsamında gösterim yapan filmlerle ilgili oluşturulan deneyim alanlarına da büyük ilgi gösterdiler.

Kaynak: Excel İletişim