Amazon Prime Video, Reklam Göstermeye Başlayacak!

28.12.2023 12:35
Amazon Prime Video, Reklam Göstermeye Başlayacak!

Amazon Prime Video, ABD için reklam uygulaması başaltacak!

Amazon, müşterilere gönderdiği bir e-posta ile Ocak 2024'ten itibaren Amazon Prime Video'nun içeriğe reklam eklemeye başlayacağını açıkladı. Şirket, bu özelliğin kullanıcılar için ek bir ücret ödenmediği sürece geçerli olacağını belirtti. Platformun reklam göstermeye başlama tarihi ise 29 Ocak 2024.

Amazon Prime kullanıcıları, 2,99 dolar ek ücretle reklamlardan muaf olabilecekler. Şu anda ABD'de yıllık Prime üyelik ücreti 139 dolar, aylık üyelik ise 14.99 dolar olarak belirlenmiş durumda. Prime Video'nun tek başına aylık ücreti ise 8.99 dolar.

Öte yandan, bu değişikliğin Türkiye veya diğer pazarlarda da geçerli olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Türkiye'de Amazon Prime üyelik ücreti aylık 39 TL olarak belirlenirken, Prime Video hizmeti bu ücretin içinde sunuluyor. Dolayısıyla, Prime Video kullanmak isteyip, Amazon Prime üyeliği almamak ülkemizde bir seçenek değil.

Amazon'un bu yeni reklam politikasının küresel ölçekte nasıl bir etki yaratacağı ve benzer adımların diğer dijital yayın platformları tarafından takip edilip edilmeyeceği merak konusu.

Kaynak: Webrazzi