“Kızıl Goncalar” Dizisinin Yönetmeni İsyan Etti!

09.01.2024 15:18
“Kızıl Goncalar” Dizisinin Yönetmeni İsyan Etti!

“Kızıl Goncalar” dizisinin yönetmeni Ömür Atay, sansür karşısında sektördeki sessizliği tepki gösterdi!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK tarafından “Kızıl Goncalar” dizisine verilen iki kez program durdurma ve 9 milyon TL cezayı onayladı. Dizinin yayın saatinde FOX TV'de deprem belgeseli yayınlandı.

Dizinin yönetmeni Ömür Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu gece yayın yok. Sektörden 'sansüre hayır' diyen de neredeyse hiç kimse yok. Özgür düşünceye ve üretime yönelik bir sansür operasyonu yürütülüyor. Biz setteyiz. Hikayemizi anlatmaya ve çekmeye devam ediyoruz. Seyircilerimize selam olsun" ifadelerini kullandı.

Tarikat ve cemaatlerin hedefi olmuştu

Seküler Atatürkçü Levent (Özcan Deniz) ve tarikat gölgesinde çocuk yaşta evlendirilen Meryem'in (Özgü Namal) hikayesini anlatan “Kızıl Goncalar”, tarikat ve cemaatlerin hedefi haline gelmişti. Dizinin afişlerine boyalı saldırı düzenlenmiş ve çekimler için verilen mekan izinleri iptal edilmişti.

İfade özgürlüğü tartışması

Atay'ın tepkisi, sosyal medyada da gündem oldu. Birçok kullanıcı, dizinin sansürlenmesine tepki gösterdi.

Kızıl Goncalar” dizisinin sansürlenmesi, Türkiye'de ifade özgürlüğü tartışmalarını da yeniden alevlendirdi. Muhalefet partileri, dizinin sansürlenmesini eleştirerek, ifade özgürlüğünün kısıtlandığını savundu.

Kaynak: Birsen Altuntaş