d@bbe 2 Korkutmaya Devam Ediyor

05.01.2010 09:49
d@bbe 2 Korkutmaya Devam Ediyor

Hafta sonunda 159.116 izleyici sayısına ulaşan d@bbe 2, mütevazi bütçesiyle vizyon mücadelesine ikinci haftasında da devam ediyor. Konu olarak filmlerinde sadece kültürel öğelerden yola çıkan Hasan Karacadağ’ın yerel unsurlar içeren son korkusu d@bbe 2’nin montajında anlaşılan gizemli bir varlığın perdedeki görüntüsü, filmi sinemada izleyenler tarafından da fark edildi.


Film sinemada oynarken izleyiciler tarafından çekilen resim ve video internette konuşuluyor. Hafta sonu en çok izlenen Türk filmi olan d@bbe 2’de, başrol oyuncularından İncinur Daşdemir’in canlandırdığı karakter kapıdan duyduğu sesle irkilirken, çok kısa bir süreliğine arkadan belirsiz ve ne olduğu anlaşılmayan ama bir yüz ifadesini andıran hareketli bir görüntü görünüyor. Filmin yapımcıları da insan yüzüne benzeyen bu figürün kime veya neye ait olduğu hakkında bir bilgileri olmadığını ve kurgu esnasında asistan tarafından fark edilen bu görüntünün kendilerini de ürküttüğünü belirttiler.


Dabbe ve Semum filmleri ile dikkatleri üzerine çeken ve 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşan d@bbe 2’nin yönetmeni Hasan Karacadağ, yaptığı sinemayı kültürel öğelerin, tarih-din-toplum bağlamında kurgulanması ve ülke sinemamıza mistik-korku türünü kazandırmaya yönelik çabalar olarak değerlendiriyor.