Alec Baldwin, İkinci Kez Kasıtsız İnsan Öldürme Suçlamasıyla Karşı Karşıya!

22.01.2024 14:32
Alec Baldwin, İkinci Kez Kasıtsız İnsan Öldürme Suçlamasıyla Karşı Karşıya!

Alec Baldwin, "Rust" filminin çekimlerinde yaşanan olaydan dolayı ikinci kez kasıtsız insan öldürmekle suçlanıyor!

Alec Baldwin, kasıtsız insan öldürme suçlamalarıyla itham edildi. Savcılar bir kez daha aktörü görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in set ölümünden sorumlu tutmaya çalışıyor.

65 yaşındaki Baldwin, ilk olarak Ocak 2023'te bu dava ile suçlandı. Ancak, Baldwin'in savunma ekibi, olayda kullanılan silah Colt .45'in ateşlendiğinde düzgün çalışıp çalışmadığı konusunda sorular ortaya atıldıktan üç ay sonra suçlamalar düşürüldü. 

Hutchins, Ekim 2021'de, Santa Fe, New Mexico yakınlarındaki bir çiftlikte Baldwin ile bir sahneyi çekmeye hazırlanıyordu, ancak silah ateş aldı. Fakat Baldwin, tetiği çekmediğini iddia etti. Eğer suçlu bulunursa, Baldwin 18 ay hapis cezasıyla karşılaşabilir.

İki özel savcı, Kari Morrissey ve Jason Lewis, geçen yaz silahı tekrardan adli tıp testine gönderdi. Lucien ve Michael Haag adlı uzmanlar, FBI testi sırasında kırılan silahı yeniden inşa ettiler ve sadece tetiği çekerek ateşlenebileceği sonucuna vardılar. Morrissey ve Lewis, Ekim ayında, "ek bilgilerin" ortaya çıkmasıyla Baldwin'ın sorumluluğunu işaret eden davayı, iki ay içinde bir büyük jüriye taşımayı amaçladıklarını belirttiler.

Filmin silah ustası Hannah Gutierrez Reed, ihmalkar adam öldürme ve delillerle oynama suçlamalarıyla 21 Şubat'ta yargılanacak. Gutierrez Reed, yanlışlıkla canlı bir mermiyi sadece taklit mermiler içermesi gereken Baldwin'in silahına yükledi. Sette canlı mermilerin taklit mermilerle nasıl karıştığı hala belirsiz.

Halyna Hutchins'ın dul eşi Matthew Hutchins, olaydan kısa bir süre sonra haksız ölüm davası açtı, ancak 2022 yılı Ekim ayında bir anlaşmaya vardı. Anlaşma, sigorta fonlarını ve filmin kârlarının bir kısmını çiftin, annesi öldüğünde 9 yaşında olan oğluna sağladı. Anlaşma sırasında Matthew Hutchins, silah olayından Baldwin'i suçlamadığını belirtti. Ancak birkaç ay sonra, Baldwin ilk kez adam öldürme suçlamasıyla karşılaştığında, Hutchins'ın avukatı suçlamaların haklı olduğunu söyledi.

Başlangıçtaki savcılar, Mary Carmack-Altwies ve Andrea Reeb, Baldwin'i sadece tetiği çekmekle değil, aynı zamanda setteki gevşek güvenlik standartlarına yol açan bir dizi yönetim aksaklığından da sorumlu tuttular. Ancak, İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi'nin New Mexico bölümü, Baldwin'in filmde yapımcı olmasına rağmen, yönetim yetkisi olmadığını ve denetim eksikliğinden sorumlu tutulamayacağını sonuçlandırdı.

İlk yardımcı yönetmen David Halls, geçen Mart ayında suçsuz olduğuna dair beyanda bulunarak hafif suçlu silah suçlamasını kabul etti. Kendisine gözetimsiz altı aylık kefalet verildi.

Film, Montana'da ek çekimlerle tamamlandı ve dağıtım aşamasını bekliyor.

Kaynak: Variety