"Cem Karaca'nın Gözyaşları" Filmine Açılan Davada Ara Karar Açıklandı!

29.01.2024 10:00

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca tarafından açılan, yaşam öyküsünü ele alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin gösterimden kaldırılması ve telif hakları ihlali iddiasını içeren davada ara karar açıklandı.

Fikri Harika ve Aytaç Medya iş birliğiyle çekilen "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin vizyondan kaldırılmasına yönelik açılan davaya ilişkin olarak, Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, Aytaç Medya Temsilcisi Avukat Kaya Türkü ve All Stars Music şirketi sahibi Mine Aksoy'un katılımıyla İstanbul'da bir otelde basın toplantısı düzenlendi.

Emrah Karaca, filmin gösterime girdiği hafta karşılaştıkları bu durumdan üzüntü duyduklarını belirterek, "Davacı taraf, babamın son eşi ve aynı zamanda miras hukuku çerçevesinde 4'te bir mirasçısıdır. Sanatçının en büyük mirası eserleridir. 2018'e kadar devam eden bir ortaklık vardı, bu ortaklık babamın şarkılarına ilişkindi. Ancak 2018'de kendi tasarrufuyla haklarını All Stars Music şirketine sattı." dedi. Karaca, 2018'den bu yana birçok dizi, film, belgesel ve reklamda babasının müziklerini kullanma izni verdiklerini söyleyerek, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin filmin gösterimini durdurma kararının kendilerini şaşırttığını ifade etti.

Aytaç Medya Temsilcisi Avukat Kaya Türkü, kararın kendilerine dün sözlü olarak iletilmiş ve içeriğinden haberdar olduklarını belirtti. Türkü, davanın Aralık 2023'te açıldığını ve daha önce davacı tarafın şahsi haklarına ilişkin açtığı davaların sonuçsuz kaldığını ifade etti. Dosyada 18 Ocak'ta bir ara karar verildiğini ve tedbir taleplerinin reddedildiğini, sonrasında iki bilirkişi raporu girdiğini söyledi. Türkü, tedbir kararı alındığını ancak henüz teminatın yatırılmadığını belirterek, hukuki mücadele sonucunda haklı olduklarını ve davanın yersiz olduğunun ortaya çıkacağı umudunu dile getirdi. Ayrıca, tedbir kararının esasa uygun olmadığına inandıklarını ve bu kararın emek ve çabanın boşa gitmesi anlamına geleceğini ifade etti. Türkü, en kısa sürede başvurularını yapacaklarını belirtti.

Mine Aksoy, All Stars Music şirketi sahibi olarak, Emrah Karaca ve İlkim Karaca arasında bir köprü olmaya çalıştığını ifade etti. Aksoy, Cem Karaca'nın eserlerinin gençlere duyurulabilmesi için çabaladığını ve İlkim Karaca'nın defalarca kendisine gelip hakları satın almak istediğini belirtti. Aksoy, İlkim Karaca'ya edisyon sözleşmesi teklif ettiğini, ancak İlkim Karaca'nın devir istediğini söylediğini ifade etti. Bu süreçte Emrah Karaca'nın büyük desteği olduğunu vurgulayan Aksoy, uzun bir yolculukta yanlarında olduğunu belirtti.

Türk rock müziğinin önemli isimlerinden Cem Karaca'nın yaşamını konu alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminde İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Buçe Buse Kahraman, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel gibi oyuncular başrolleri üstleniyor.

Kaynak: NTV Life