RTÜK, GAİN'de Yayınlanacak Olan “Aşk Adası” Yarışması İçin İnceleme Başlattı!

16.02.2024 14:20

RTÜK, GAİN platfromunun "Aşk Adası" programının fragmanını inceleyecek.

GAİN platformunda yayınlanacak olan "Aşk Adası" isimli yarışma programının 14 Şubat'ta paylaşılan fragmanı, içerdiği görüntüler nedeniyle büyük bir tepki topladı. Tepkiler üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili bir açıklama yaparak ön inceleme başlatıldığını duyurdu.

Fragmanın GAİN'in onayı alınmadan paylaşıldığını belirten Şahin, RTÜK'ün konuyu yakından takip ettiğini ve ön inceleme sürecini başlattığını ifade etti. GAİN platformunda yayınlanması planlanan "Aşk Adası" programının fragmanının, yapımcı firma tarafından GAİN'in onayı alınmadan paylaşıldığı ortaya çıktı.

GAİN'in sosyal medya hesaplarından henüz yarışma hakkında herhangi bir paylaşım yapılmamış olması, “Aşk Adası”nın büyük tepki çekmesi ve RTÜK tarafından incelenmesi nedeniyle programın yayına girmeden iptal edilebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyen RTÜK’ün konuyu yakından takip ettiğinin bilinmesini önemle kamuoyuna arz ederiz." ifadelerini kullanarak RTÜK'ün hassasiyetini vurguladı.

Kaynak: Donanım Haber