HBO Max'in "Harry Potter" Dizisinin, 2026'da Yayınlanması Planlanıyor!

26.02.2024 12:07
HBO Max'in

Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, Harry Potter TV dizisinin ilk bölümünün 2026'da Max yayın servisine ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Dizinin, J.K. Rowling'in en çok satan fantastik kitap serisindeki her kitabı uyarlayarak yedi sezon boyunca devam etmesi bekleniyor. 

David Zaslav, birkaç hafta önce HBO ve Max içerik patronu Casey Bloys ve Warner Bros. Television başkanı Channing Dungey ile birlikte Londra'da J.K. Rowling ile buluştuklarını söyledi.

Zaslav, görüşmede, J.K. Rowling ve ekibiyle zaman geçirdikten sonra, bu seriyi yeniden canlandırmaktan dolayı her iki tarafın da çok heyecanlı olduğunu belirtti. Dünya çapındaki hayranlarla, yeni hikayeleri on yıl boyunca HBO Max bünyesinde paylaşmayı sabırsızlıkla beklediklerini de ekledi.

"Harry Potter" TV dizisi için henüz oyuncu seçmeleri yapılmadı, ancak WBTV, filmlerden tamamen yeni bir kadro olacağını belirtti. Sekiz Warner Bros. filminde de Harry Potter karakterini canlandıran Daniel Radcliffe, yeni şovda görünmek konusunda hiçbir şekilde istemediğini belirtti.

Dungey, bu serinin başını çekecek kişinin kim olacağını belirlemek için öncelikle birçok farklı yazarla görüşeceklerini ve oyunculuk sürecinin zaten başladığına dair spekülasyonların yanlış olduğunu ekledi. Oyunculuk görüşmeleri için en zor olan kısmı da, başroldeki üç karakterin daha genç oldukları ilk iki kitap olacağını da belirtti.

Rowling, son birkaç yılda cinsiyetle ilgili tartışmalı açıklamalarda bulunmuştu ve bu açıklamaları bazıları tarafından trans karşıtı olarak görüldü. Geçen yıl, Harry Potter hayranlarından Max'ın TV uyarlamasına karşı boykot planladıklarını söyleyenlere X (eski adıyla Twitter) üzerindeki bir gönderide şöyle yanıt verdi: "Beni etiketleyen aktivistler, bu sefer 'Harry Potter' TV şovunu boykot etmeye çalışıyorlar. Önceden uyarılmak önlem almaktır, bu yüzden büyük bir şampanya stoğu yaptım."

Kaynak: Variety