7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali "Sanata Destek Ödülleri" Açılışta Sahiplerini Bulacak!

26.02.2024 12:28
7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali

26 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nde "Sanata Destek Ödülleri" açılışta sahiplerini bulacak!

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Avrupa Sivil Düşün Projesi desteğiyle, Türk Tuborg A.Ş. ve Megapol Sponsorluğunda düzenlenecek olan Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası film festivali 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 26 Şubat’ta İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor. 

Kadın Yönetmenler Derneği yönetim kurulu bu yıl ikinci kez İzmir’de yaşayan, İzmir’de kültür sanata destek veren kadınlara Sanata Destek Ödüllerini takdim edecek. 2008 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şubesi Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü’nde Mali İşler Birimi Sorumlusu olarak görev yapan Özlem Kuşari, İzmir Vakfı Sinema Koordinatörü ve İzmir Kısa Film Festivali Koordinatörü Gülen Gözkara Saygı ve Goethe-Institut Izmir Kültürel Etkinlikler Koordinatörü Özlem Günerli   bu yılki sanata destek ödülünün sahipleri olacak

27 ülkeden 77 filmin gösterileceği, 31 film dünya prömiyerini, 37 filmin Türkiye prömiyerini gerçekleştireceği 7.Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali kapsamında ayrıca İZKF desteği ve Goethe-Institut işbirliğiyle, "İzmir'den Karakter Yaratmak Proje Geliştirme Atölyeleri" İzmir Ticaret Odası sergi salonunda düzenlenecek yedi atölye ve bir ustalık sınıfının olacağı eğitimlerle ilk kez gerçekleşecek.

Institut Français  İzmir, İstinyePark Teras Renk Sineması ve Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sinemaseverler ile buluşacak olan 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihlerinde İzmir'de sinemaseverler buluşacak.

Kaynak: Banu Bozdemir