Ünlü Oyuncu Tolga Savacı Hayatını Kaybetti.

26.02.2024 19:49
Ünlü Oyuncu Tolga Savacı Hayatını Kaybetti.

Ünlü oyuncu Tolga Savacı, 60 yaşında yaşamını yitirdi.

Ünlü oyuncu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 60 yaşında hayata veda etti. Yeşilçam'a damga vuran isimlerden biri olan Savacı, 1980'li yıllarda sinema dünyasına büyük katkılarda bulunmuştu.

Vefat haberi, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay tarafından duyuruldu. Akay, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Maalesef Tolga Savacı'yı çok genç yaşta kaybettik. Kalp krizinden hayatını kaybettiğini öğrendim. Çok acı, çok üzücü, mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Tolga Savacı kimdir?

Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu. Fransız Koleji'ni tamamlayan Savacı, 1983 yılında mankenlik eğitimi almak üzere İtalya'ya gitti. Mankenlik kariyerine başlamadan önce İtalya, Almanya ve Fransa'da iki yıl boyunca çalıştı. Gençlik döneminde motosiklet yarışçılığına da merak salan Savacı, 1985 yılında "Arzu" filmi ile oyunculuk kariyerine adım attı. Banu Alkan ile başrolü paylaştığı bu filmle dikkatleri üzerine çekti.

Savacı, Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" gibi filmlerde de önemli roller üstlendi. Ayrıca, ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte "Coke N Roll" adlı müzik programını sundu. En son eşi yazar Nermin Bezmen ile uzun süre ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayarak klasik otomobillerin bakımı üzerine çalışmalarını sürdürdü.