“Dragon Ball”un Yaratıcısı Akira Toriyama Hayatını Kaybetti.

08.03.2024 13:41
“Dragon Ball”un Yaratıcısı Akira Toriyama Hayatını Kaybetti.

“Dragon Ball” serisinin yaratıcısı Akira Toriyama, 68 yaşında yaşamını yitirdi.

Dünya çapında bir fenomen haline gelen ve milyonlarca hayran tarafından sevilen “Dragon Ball” serisinin yaratıcısı Akira Toriyama, 68 yaşında hayatını kaybetti. Yapım stüdyosu tarafından yapılan açıklamada, Toriyama'nın 1 Mart'ta akut subdural hematomdan vefat ettiği belirtildi.

Dragon Ball”, ilk kez 1984 yılında Weekly Shonen Jump dergisinde yayınlanmaya başladığında kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Baş kahraman Son Goku'nun dövüş sanatları eğitimini ve ejderha toplarını arayışını konu alan bu eşsiz hikaye, dünya genelinde 260 milyondan fazla kopya satışı gerçekleştirdi. Manga, çeşitli anime dizileri, video oyunları ve Hollywood yapımı canlı aksiyon filmi ile Japon medya serileri arasında önemli bir yer edindi.

Toriyama'nın 45 yılı aşkın sanat kariyeri, “Dr. Slump”, “Sand Land” ve “Dragon Quest” video oyunları için karakter tasarımları gibi birçok başarılı eseri de barındırıyor. Vefat haberinden sonra, Toriyama'nın eserlerinden ilham alan sanatçılar da üzüntülerini dile getirdiler.

One Piece” serisinin yaratıcısı Eiichiro Oda, Toriyama'nın "manganın hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli olabileceğini" kanıtladığını ifade etti. “Naruto” yazarı Masashi Kishimoto ise Toriyama'nın hikayelerini okuyarak manga sanatçısı olma yolunda ilerlediğini belirterek duygusal bir veda mesajı paylaştı. Sanat camiası, Toriyama'nın yaratıcılığı, alçak gönüllülüğü ve esprili kişiliğini anarak büyük bir kayıp yaşadığını dile getirdi.

Kaynak: Time