Kadir İnanır’ın Sağlık Durumunda Son Gelişme.

25.03.2024 10:01
Kadir İnanır’ın Sağlık Durumunda Son Gelişme.

Usta sanatçı Kadir İnanır, İstanbul Beykoz'daki evinde dün sabaha karşı rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

74 yaşındaki Kadir İnanır'ın inme geçirdiği öğrenildi. Usta oyuncu,23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural'ın acil ambulans çağrısıyla bilinci kapalı bir şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda beyin damarında tıkanıklık tespit edilen İnanır, derhal operasyona alındı.

Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, operasyonun başarılı geçtiğini belirterek, "Geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. Beyni besleyen ana damarda tıkanıklık tespit edildi. 2 saatlik operasyonla tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. Şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakımda. 48 saat sonra uyandırılacak." açıklamasını yaptı.

Kural da konuyla ilgili açıklama yaparak, İnanır'ın durumunun stabil olduğunu ve tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini belirtti. Kural, İnanır'ın güçlü bir kişiliğe sahip olduğunu ve destekleriyle bu süreci atlatacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Koca ise, İnanır'ın yoğun bakıma alındığını ve tedavi sürecinin planlandığını aktardı. Koca, ailesine ve sevenlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu arada, Kadir İnanır'ın 2021 yılında Muğla'dayken beyin pıhtısı geçirdiği ve tedavi gördüğü hatırlatıldı.

Kaynak: Sözcü