“Dune 3” İçin Çalışmalar Başlıyor!

05.04.2024 16:11
“Dune 3” İçin Çalışmalar Başlıyor!

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki” (Dune: Part Two) filminin büyük başarısının ardından yönetmen Denis Villeneuve “Dune Mesihi” kitabını sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor.

Legendary Pictures'ın yapımcılığını üstlendiği bilim-kurgu serisi “Dune”, sinemadaki yolculuğuna "Dune Mesihi" (Dune: Messiah) filmiyle devam edecek.

Denis Villeneuve'un yönetmenliğini üstlendiği “Dune” ile 2021'de başlayan serinin ikinci filmi “Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki” (Dune: Part Two) geçtiğimiz mart ayında vizyona girdi. Eleştirmenlerden ve izleyicilerden yüksek puanlar alan film, ilk ayında 631 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek başarısını kanıtladı.

Villeneuve, serinin üçüncü filmi için de hazırlıklara başlamış durumda. Frank Herbert'ın “Dune Mesihi” adlı kitabından uyarlanacak üçüncü film için yönetmen, "ikincisinden de iyi bir film yapmak" şartını koşmuştu. Şimdi ise Legendary Pictures, "Dune 3" filmi için yeşil ışık yaktı ve planlar netleşmeye başladı.

Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem gibi yıldız isimleri kadrosunda bulunduran “Dune” serisi, son dönemin en çok gişe yapan filmleri arasında yer alıyor. “Dune Mesihi”, Paul Atreides karakterinin Lisan al Gaib olduktan sonra savaşı Arrakis'ten galaksilerin ötesine taşıdığı dönemi konu alacak.

"Dune 3" için henüz belirlenmiş bir vizyon tarihi olmasa da, filmin haberi hayranlar cephesinde büyük heyecan yaratmış durumda.

Kaynak: Kayıp Rıhtım