4.İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali

05.02.2010 10:30
4.İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali

İnönü Üniversitesi\'nin geleneksel hale getirdiği Kısa Film Festivali\'nin bu yıl 4\'üncüsü gerçekleştirilecek.

 

Organizasyon ile ilgili olarak İnönü Üniversitesi\'nden yapılan açıklama şöyle:
\"Türk Sineması’na destek sağlamak, yaratıcı isimlerin ülkemiz sinema sektörüne tanıtılmasına ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarının geliştirilmesine katkıda bulunabilmek amacıyla düzenlenen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, bu sene 4–7 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ve artık gelenekselleşen Festival’de, yarışmalı bölümün yanı sıra, dünya sinemasından kısa film örnekleri, atölye çalışmaları ve yönetmenlerle söyleşiler de yer alacak.
Festivalin yarışma bölümüne son bir yıl içinde yapılmış, 15 dakikadan uzun olmayan kısa filmler ve 30 dakikadan uzun olmayan belgeseller başvurabiliyor, son başvuru ve film kopyalarının teslim tarihi ise 20 Mart 2010.

 

Her sene büyük coşkuyla karşılanan ve daha yolun başında olmasına rağmen, beklenen bir Festival hüviyetine bürünen İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali, yarışmacılarını, katılımcılarını ve sinemaseverlerini bekliyor.