Yeşilçam Ödülleri’nde İlk Heyecan

17.02.2010 11:14
Yeşilçam Ödülleri’nde İlk Heyecan

TÜRSAK Vakfı’nın, Turkcell’in ana sponsorluğunda Beyoğlu Belediyesi’yle birlikte düzenlediği “Yeşilçam Ödülleri”nin final adayları açıklanıyor.

 

1 Ocak - 31 Aralık 2009 tarihleri arasında gösterime giren 62 Türk filminin doğal aday kabul edildiği “Yeşilçam Ödülleri” için heyecan her geçen gün artıyor. Finalde 11 kategoride yarışacak 5’er aday, 22 Şubat gecesi kültür-sanat dünyasının uğrak noktası Ghetto\'da düzenlenecek partide duyurulacak.

 

Adayları Cansu Dere ve Sinan Tuzcu açıklıyor

 

Bu yıl üçüncü kez Türk sinemasının en iyilerini ödüllendirmeye hazırlanan “Yeşilçam Ödülleri”nin final adaylarının açıklanacağı partinin sunumunu Cansu Dere ve Sinan Tuzcu yapacak.

 

11 ayrı kategoride yarışacak 5’er aday, 1 Ocak - 31 Aralık 2009 tarihleri arasında gösterime giren tüm Türk film ekiplerinde yer alan yapımcı, yönetmen, senarist, müzisyen, görüntü yönetmeni, kadın oyuncu, erkek oyuncu, yardımcı kadın oyuncu ve yardımcı erkek oyunculardan oluşan “Birinci Etap Jürisi” tarafından belirleniyor. İkinci etapta ise, 2 bin 500 kişilik geniş katılımlı jüri, her kategorideki beş aday arasından birincileri seçecek.

 

İki aşamalı ve en geniş katılımlı jüri sistemiyle “Türkiye’nin Oscarları” olarak bilinen Yeşilçam Ödülleri’nde, ‘En İyi Film Ödülü’ T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına verilecek.

 

9 ana dal, 2 özel kategoride belirlenecek Yeşilçam Ödülleri’nde, “En İyi Film”  ödülünün sahibi 150 bin TL, “Turkcell İlk Film” ödülünün sahibi ise 30 bin TL’lik para ödülüyle destekleniyor.

 

Ödül töreni 23 Mart’ta

 

“Yeşilçam Ödülleri” 23 Mart 2010’da düzenlenecek muhteşem bir törenle üçüncü kez sahiplerini bulacak.