Hong Kong Türk Filmleri Festivali

20.04.2010 14:57
Hong Kong Türk Filmleri Festivali

Ne zaman Yapılacak?
Hong Kong Türk Filmleri Festivali, 13 - 17 Mayıs 2010 tarihleri arasında Hong Kong\'ta gerçekleştirilecektir.

 

Kim yapıyor?
İzmir Sinema Derneği tarafından projelendirilen Hong Kong Türk Filmleri Festivali
T. C. Hong Kong Başkonsolosluğu\'nun gözetiminde ve T.C. Pekin Büyükelçiliği ile işbirliği halinde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Neden yapılıyor?
Hong kong Türk Film Festivali; Sinemamıza tanıtım yoluyla destek olmak, üretilen filmlerin dünya seyircisi ile buluşmasını sağlamak, Türk sinemasının uluslararası platformlarda daha çok ve daha etkin bir şekilde temsil edilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Çalışmalar ne zaman başladı, ne zaman aşamada?
Hazırlıkları Kasım 2009\'da başlayan Hong Kong Türk Filmleri Festivali, öncelikle Hong Kong\'ta film gösterimleri için zorunlu olan resmi başvuruları yaparak etkinliğin gerçekleşebilmesi için tüm prosedürleri Ocak 2010\'da tamamladı.

 

Kim destekliyor?
T. C. Hong Kong Başkonsolosluğu; yapılan görüşmeler sonucunda; Hong Kong Türk Filmleri Festivali için tam destek vermiş, etkinliğin gerçekleşebilmesi için resmi kurumlarla olan ilişkiler konusunda gerekli olan prosedürleri üstlenmiştir. Ayrıca, T. C. Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun önemli maddi katkıları ve T. C. Kültür Bakanlığı’nın desteği bulunmaktadır.

 

Gösterimler nerede yapılacak?
Hong Kong Türk Filmleri Festivali, Hong Kong\'un en büyük ve revaçta olan alış veriş merkezi Elements\'teki The Garand Cinemas salonlarında, bu yıl 10 filmlik bir seçkiyle seyirci ile buluşacak.

 

Programda hangi filmler var?
Festival Komitesi, son dönem Türk sinemasının önemli örnekleri arasından seçilen ve festival programında yer alacak olan filmleri şunlar; Üç Maymun, Yaşamın Kıyısında, Korkuyorum Anne, Devrim Arabaları, Mutluluk, Beynelminel, Issız Adam, Güneşi Gördüm, Küçük Kıyamet ve Vizontele Tuuba.