Altın Portakal’da Heyecan Başladı…

19.08.2010 09:50
Altın Portakal’da Heyecan Başladı…

47. YILDA 47 FİLM BAŞVURDU

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Antalya Kültür Sanat Vakfı’nın organize edeceği 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başvuruları sona erdi. Geçen yıl ulusal uzun metraj yarışma kategorisinde 43 filmin başvuruda bulunduğu festivale, bu yıl rekor sayı ile 47 film başvurdu. 33 film, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Bu sayı geçen yıl 23’tü.

 

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne belgesel ve kısa film kategorilerinde de yoğun ilgi gösterildi. Bu sene belgesel kategorisine 107 belgesel film, kısa film kategorisine 222 kısa film yarışmacı olarak başvuruda bulundu.

 

9-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışmacı olmak üzere birbirinden iddialı filmler başvurdu.

 

Semih Kaplanoğu, Derviş Zaim, Sinan Çetin, Orhan Oğuz gibi “usta” yönetmenlerin yanı sıra bu yıl ilk filmlerini çeken Volga Sorgu, Savaş Baykal ve Belma Baş gibi “isimler” büyük ödül için ter dökecek.

 

FESTİVALDE ÖNE ÇIKAN FİLMLER

 

60. Berlin Film Festivali’nde Ökümenik Jüri Ödülü’nü alan ve Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta” ve  “Süt”ten sonra “Yusuf” üçlemesinin son filmi olan “Bal”, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvuran filmler arasında yer alıyor. Geçen yılın en dikkat çekici yapımlarından “Başka Dilde Aşk” filminin yönetmeni İlksen Başarır ikinci filmi “Atlıkarınca” ile bu sene de Altın Portakal’da yarışmak istiyor. Bu yıl Altın Portakal’da “Onur Ödülü” alacak Nur Sürer’in oynadığı ve Volga Sorgu’nun yönetmenliğini yaptığı ilk filmi “Kaledeki Yalnızlık”, bu yıl Altın Portakal’da “Emek Ödülü” alacak Necmettin Çobanoğlu’nun başrollerinde oynadığı ve yönetmenliğini Aydın Bağardı’nın yaptığı “Biraz Tuz Biraz Biber” de festivale başvuru yapan filmler arasında.

 

Derviş Zaim’in “Gölgeler ve Suretler”, Orhan Oğuz’un “Hayda Bre” ve Sinan Çetin’in “Kağıt” filmleri de ön jüriyi geçerek festivalde yarışmacı olarak yer almak istiyor. Başrollerinde Tuncel Kurtiz, Erkan Can, Nejat İşler, Taner Birsel, Şevval Sam, Derya Alabora ve Rıza Sönmez’in oynadığı, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu’nun yaptığı “Siyah Beyaz” da öne çıkan filmler arasında dikkat çekiyor.