Memlekette Demokrasi Var’ın Çekimlerine Başlandı

24.08.2010 10:36
Memlekette Demokrasi Var’ın Çekimlerine Başlandı

Senaryosunu ve yönetmenliğini Süleyman Nebioğlu’nun üstlendiği “Memlekette Demokrasi Var” adlı filmin çekimlerine başlandı. 13 gündür sette olan ekip bunaltıcı sıcağa ve diğer projelerine rağmen usta sanatçı Müjdat Gezen’in “Son 50 yılın en iyi senaryosu” dediği “Memlekette Demokrasi Var” için bir araya geldi.

 

Filmde Müjdat Gezen’in yanı sıra İlker Ayrık, Nejat Birecik, Gülçin Santırcıoğlu, Sümer Tilmaç gibi usta sanatçılar kamera karşısına geçti. Ayrıca Şafak Sezer ve Tamer Karadağlı da konuk oyuncu olarak filme renk katıyor.

 

Yassıada Patlayacak

 

Adnan Menderes’i Yassıada’dan kurtarmaya kalkan bir delinin maceralarının anlatıldığı film 3 Aralık 2010’da beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşacak. Emrah Kolukısa’nın merhum Başbakan Menderes’i canlandırdığı filmde Müjdat Gezen, köyün ‘en akıllı delisi Baradan’ rolüyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

 

Baradan, 100 bin çöp kibrit bulup bomba yapacak ve bir denizaltı dehlizinden geçerek bombayı Yassıada’da patlatacaktır. O kargaşada Menderes aynı dehlizden kaçacaktır. Yönetmen Süleyman Nebioğlu’nun senaryosunu da yazdığı filmin yapımcılığını ise Digital Sanatlar / Mustafa Uslu üstleniyor.