Kako Si? (Nasılsın?), 1 Ekim’de Vizyonda

26.08.2010 10:11
Kako Si? (Nasılsın?), 1 Ekim’de Vizyonda

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Özlem Akovalıgil\'in üstlendiği Kako Si? (Nasılsın?) filmi 1 Ekim’den itibaren sinemalarda. Daha önce yurtdışında çeşitli festivallerde yer almış olan filmin ön gösterimi 28. İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde yapılmıştı.

 

Filmde gerçek hikâyesiyle kendisini canlandıran ve aynı zamanda Yönetmen Özlem Akovalıgil\'in annesi olan Semahat Goruşanin, Deniz Çakır, Mesut Akusta, Kemal Okur ve Ayberk Atilla gibi usta oyuncular yer almaktadır. Aynı zamanda Atilla Öner de ilk kez bir Türk filminde rol almıştır. Başta Bosna halk şarkılarının (Sevdalinka) yaşayan efsanesi Ömer Pobric olmak üzere Bosnalı oyuncuların ve yerel halkın da oynadığı filmin çekimleri Türkiye ve Bosna’da yapılmıştır.

 

Ailesi yıllar önce Bosna’dan İstanbul’a göç etmiş olan Semahat ilerlemiş yaşına rağmen ata topraklarına seyahate çıkmaya karar verir. Yolculuğu filme almak isteyen Fatih ve arkadaşı Ufuk Saraybosna’da Semahat\'in sekseniki yaşındaki kuzenini bulurlar ve savaşın tüyler ürpertici gerçeğiyle karşılaşırlar. Selim ve Lidya Selim\'in ailesini ziyaret etmek için birlikte İstanbul’dan Almanya’ya yola çıkarlar. Yolda bir cinayete tanık olurlar, arabaları ellerinden alınır bir köye sığınırlar ve etnik bir çatışmanın ortasın da kalırlar. Hayatta kalma mücadelesi veren insanlar için geçmişin ve gelecek için umudun bir anlamı yoktur. İnsanları ayıran bir yer vardır ve tam oradadırlar.

 

Eylül ayı içersinde Çanakkale Troya Film Festivali’ne ve Adana Altın Koza Film Festivali’ne katılacak olan Kako Si? İtalya’da bu yıl 13.sü düzenlenecek olan Religion Today Film Festivali’nin yarışma bölümünde gösterilecektir.

 

Kako Si?, yönetmen Özlem Akovalıgil\'in ilk uzun metrajlı filmi olup gerçek yaşamdan alınmış bir yol hikâyesidir. Filmin Türkiye dağıtımı Özen Film tarafından yapılacaktır.