Çıngıraklı Top

03.09.2010 09:49
Çıngıraklı Top

18 Eylül 2009’da vizyona çıkan körlerin futbol oynayarak hayata bağlılıklarının konu edildiği sinema filmi “Çıngıraklı Top’un” tüm haklarını satın alan Agron Uluslararası Film Şirketi sahipleri; filmi halka mal etmek ve toplumuzun kanayan yarası engellilerimiz yararına işletilebilmesi için kolları sıvadı.

 

Sivil toplum kuruluşları ve derneklerle işbirliği içine giren şirket yetkilileri; öncelikli hedeflerinin filmi halka mal etmek olduğunu söyledi. Bunun için hayır sever kuruluşların katkılarıyla toplu gösterimler yapmayı planladıklarını, bu gösterimlerden elde edilecek gelirlerin vakıf ve dernekler aracılığı engelliler yararına kullanılacağını beyan ettiler. “Çıngıraklı Top ülkemizde engellilerin konu edildiği en iyi sinema filmidir. Egemen Ertürk’ün ilk sinema filmi olmasına karşın yurtiçinde ve yurtdışında öne çıkan festivallere katılmış, önemli bir filmidir. Agron Uluslararası olarak özellikle yurtdışı satışları konusuna odaklandık. Fakat bünyemize aldığımız Çıngıraklı Top sinema filminin sosyal sorumluluk yanı yeterince anlaşılmamıştır. Biz filmimizin bu yanını tam olarak göstermek istiyoruz. Bu sebeple toplu gösterimler yapmak üzere kollarımızı sıvadık. Toplumumuzun engelliler konusunda bilinçlenmesine büyük katkısı olan filmimizi yeniden izleyici karşısına çıkarmakta bize destek olabilecek tüm hayır severleri bekliyoruz. info@agronfilm.com adresinden bizlere ulaşabilirler. Filmimizle ilgili bilgi almakisteyen herkesi www.cingiraklitop.com bekliyoruz. ”

 

3 Aralık 2010 Dünya Engelliler Günü’nde gösterimimize destek olmuş tüm kurum, kuruluş ve hayırseverlerin katılımıyla gerçekleşecek bir organizasyon planı yaptıklarını da belirtiler. Bugün de özel bir müzayide düzenleyerek Çıngıraklı Top’un sosyal sorumluluk görevini tamamlamasını sağlayacaklarını açıkladılar.

 

Ayrıca yakın zamanda Egemen Ertürk’ün yönetmenliğini üstleneceği yeni bir proje üstünde çalıştıklarını, hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz düzenleyecekleri bir basın kokteyliyle projenin tanıtımını yapacaklarını belirttiler.