Unutma Beni İstanbul

06.09.2010 10:34
Unutma Beni İstanbul

‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ kapsamında yönetmen Hüseyin Karabey ve yapımcı Sevil Demirci’nin uluslararası platformda başarılar kazanmış 6 yönetmenle İSTANBUL’un  hikayelerini  sinema filmine aktardıkları “Unutma Beni İstanbul” projesinin çekimlerine Holllywood ve Türkiye’den önemli oyuncuların katılımıyla devam ediliyor. 6 yabancı yönetmenin İstanbul hakkında yazdığı senaryoların 15’er dakikalık kısa filmlere dönüşeceği projenin ikinci filminin yönetmenliğini, 2002’de çektiği ilk kısa metrajlı filmi (A)torsion ile Oscar’a aday olan ve Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı kazanan genç yönetmen Stefan Arsenijevic yapıyor.

 

Filmin başrollerinde Hollywood ve Dünya Sineması’nda birçok filme imza atan ve özelikle son dönemin ünlü tv dizisi Lost’ta canlandırdığı Danielle Rousseau karakteriyle geniş hayran kitlesine ulaşan Mira Furlan’la beraber Sırp oyuncu Svetozar Cvetkovic ve Türkiye’den Üç Maymun’daki oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Ahmet Rıfat Şungar oynayacak. Konuk oyuncu olarak dizilerden tanıdığımız Yasemin Conka, Derya Durmaz, Serkan Keskin ve Cengiz Bozkurt yer alacak.

 

Çekimlerinin 5-9 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan filmin, çekim mekanları olarak Eminönü ve çevresi kullanılacak.

 

Sinopsis:
Orta yaşlı entelektüel bir çift olan Ana ve Dragan hayatlarında ilk defa yurtdışı tatili için İstanbul’a gelmişlerdir. Rutin tartışmalarının birinin ardından Ana, Eminönü’nün keşmekeşinde Dragan’ı gözden kaybeder. Yolunu bulmaya çalışan Ana genç bir adamla karşılaşır. Yoksa o savaşta yitirdiği oğlu Mirko mudur?

 

Yabancı yönetmenlerle birlikte Türkiyeli müzisyen, sanat yönetmeni ve görüntü yönetmenlerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen “Unutma Beni İstanbul”  projesinin senaryo danışmanlığını Theodoros Angelopoulos’un senaristi Petros Markaris üstlenirken, kurgusunu ünlü yönetmen Eric Rohmer’in kurgucusu Mary Stephen yapıyor. Boşnak yönetmen Begic ve Sırp yönetmen Arsenijevic’in ardından sırasıyla Omar Shargawi (Danimarka), Stergios Niziris (Yunanistan), Eric Nazarian (USA) ve Hany Abu-Assad (Filistin) İstanbul’a gelerek kendi İstanbul hikayelerinin çekimlerini gerçekleştirecekler. Projenin çekimlerinin Kasım 2010’da tamamlanması planlanıyor.