Fatmagül'ün Suçu Ne?

07.09.2010 10:49
Fatmagül'ün Suçu Ne?

1986 yılında Süreyya Duru tarafından sinemalara kazandırılan Fatmagül’ün Suçu Ne? yönetmen Hilal Saral tarafından yeniden televizyonlara taşınıyor.

 

Fatmagül’ün Suçu Ne? Dizisinde Aşk-ı Memnu’nun ünlü oyuncusu Beren Saat ile Bir Bulut Olsam dizisinden tanıdığımız Engin Akyürek başrollerinde yer alıyor.

 

Fatmagülün Suçu Ne

 

Fatmagül’ün Suçu Ne? Filminin senaryosunun ilginç bir sinema macerası var. Bu senaryo 2 kez sinemaya uyarlandı. Senaryolardan ilki Vedat Türkali’nin izni alınmadan Erman Film ve Erdoğan Tünaş tarafından “Batsın Bu Dünya” ismiyle çekildi. Başrollerinde Orhan Gencebay ve Müjde Ar’ın yer aldığı film, aynı konuyu farklı bir üslüpla erkek karakterini yücelterek çekildi. Bu yüzden de senaryo dava konusu oldu. Bu davanın sonucunda Vedat Türkali’ye 77 bin liralık para cezası ödendi.

 

Daha sonra Vedat Türkali’nin orijinal senaryosu,  Süreyya Duru tarafından tekrardan sinemaya aktarıldı. 1986 yılında çekilen bu versiyonda filmin adı “Fatmagül’ün Suçu Ne?” olarak değiştirildi. Filmin başrollerinde ise Hülya Avşar ve Aytaç Arman yer almıştı.

 

Konusu:
Fatmagül genç bir köylü kızıdır. Bir gün ona 3′ü zengin çocuğu olmak üzere 4 adam tecavüz ederler. Kızın deli bir abisi dışında kimsesi yoktur. Ama devlet onu korumak için failleri yakalayıp hapse atar. Ancak çocukların dava edilmemesi için tecavüz edenlerden birisi kızla evlendiriler ve ondan sonra olaylar başlar.