Bir Katil, Bir Dolandırıcı, Bir Çaylak

14.09.2010 09:51

2009 yapımı bir ingiliz filmi olan Wild Target, aileden gelen kusursuz öldürme yeteneğine sahip bir kiralık katilin, aldığı son işi berbat etmesinin ardından gelişen komik olayları İngiliz mizahına göre işliyor. Viktor Maynard isimli kiralık katilin öldürmesi gereken hedefi, dolandırıcılıkla hayatını kazanan Rose ve kaza eseri bu ikiliye katılan Tony ile birlikte atıldığı macerayı anlatan film aslında bir yeniden çevrim. 1993 yılında çekilmiş olan \"Cible émouvante\" isimli fransız filminden ingiliz komedisine evrilen film, mizah anlayışıyla başından sonuna kadar eğlenceli bir yapım sunuyor.

 

Yönetmenliğini İngiliz yönetmen Jonathan Lynn\'in üstlendiği filmde Viktor Maynard karakterini ise daha önceden Karayip Korsanları serisinin Davy Jones\'u, Underworld serisinin Viktor\'u, The Boat That Rocked\'ın Quentin\'i rollerinde gördüğümüz Bill Nighy canlandırıyor. Bill Nighy\'nin dışında, Rose\'u Young Victoria filminden tanıdığımız güzel oyuncu Emily Blunt, Tony\'yi Harry Potter serisinde Ron Weasley\'yi canlandıran Rupert Grint oynuyor. Filmdeki karakterlerin birbirleri ile sürekli çelişen davranışlarını oldukça başarılı bir şekilde perdeye aktaran bu üçlü filmin tadını da arttıran en önemli etmenlerden. Bill Nighy\'nin soğuk ancak içinden kahkaha patlamasına hazır bakışlarının yanı sıra Emily Blunt\'ın daha önce hiçbir filminde olmadığı kadar sahnelerde güzel gözükmesi ve Rupert Grint\'in Harry Potter serisindeki \"loser\" ama yine de tuttuğunu koparan havası filmi güzelleştiriyor. Ayrıca kiralık katil rolündeki Bill Nighy yine klasikleşmiş soğuk ve beyefendi ingiliz adamı rolünü başarıyla oynuyor.

 

Filme tipik bir ingiliz mizah filmi olarak bakılabilir. Hollywood\'vari komik olaylardan çok, karakterlerin davranışlarının komediyi ortaya çıkarttığı ingiliz komedi filmleri arasına eklenen Wild Target, izleyiciyi hiçbir şekilde sıkmıyor ve klasikleşmiş \"Şanssızlıklar sebebiyle ortaya çıkmış komik karakter halleri\" komedisini başarıyla uyguluyor.

 

8 Ekim\'de gösterime girecek film, eğlenceli bir 1.5 saat geçirmek isteyen sinema severlere başarılı bir ingiliz komedisi vaad ediyor.