Kavşak'a Festivallerden Büyük İlgi

20.09.2010 10:40
Kavşak'a Festivallerden Büyük İlgi

Selim Demirdelen’in 1 Ekim’de vizyona girecek olan “Kavşak” adlı sinema filmi Montreal Film Festivali’nden sonra Altın Koza, Altın Portakal, Beyrut Film Festivalleri’nde yarışmaya hak kazanırken, Rio Uluslararası Film Festivali’nde de gösterilecek.

 

Yönetmenliğini ve senaristliğini Selim Demirdelen’in üstlendiği, yapımcılığını Türker Korkmaz / Arti Film’in yaptığı “Kavşak”, festivallerin ilgi odağı oldu. 1 Ekim’de vizyona girecek olan film vizyon öncesinde festival festival dolaşıyor. Güven Kıraç ve Sezin Akbaşoğulları’nın yanı sıra Umut Kurt, Cengiz Bozkurt, Yücel Erten, Nihal Koldaş, Mete Horozoğlu ve Dolunay Soysert gibi başarılı oyuncuların rol aldığı “Kavşak”, geçtiğimiz hafta Montreal Film Festivali’nde gösterilmişti. 30-31 Ağustos’taki gösterimin ardından 5-6 Eylül’de gösterilen film festival takipçileri tarafından büyük ilgi gördü.

 

“Dünyadaki meslektaşlarımızla filmimizi paylaşmak heyecan verici”

 

Filmin başrol oyuncularından Güven Kıraç, festivallerden gördükleri ilgiyle ilgili, “Ürettiğiniz bir işin büyük kitlelerle buluşması, mesleki buluşmaların en keyiflisi olan festivallerde bir araya gelmek son derece gurur ve keyif verici bir deneyim…” derken Sezin Akbaşoğulları ise şunları söyledi: “Sonuçlar her ne olursa olsun çok gurur verici bir durum. Festivallerde dünyadaki meslektaşlarınızla filminizi paylaşmak, zannediyorum ki bu işlerin en heyecanlı tarafı. Emeği geçen herkesin ellerine, emeğine sağlık diyorum.”