Malatya'dan kısa filmcilere çağrı!

28.09.2010 10:22
Malatya'dan kısa filmcilere çağrı!

Bu yıl ilki 26 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak Malatya Uluslararası Film Festivali çerçevesinde yapılan \'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması\'na başvuru süresi 15 Ekim\'e dek uzatıldı.

 

Festivalin \'Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması\'yla birlikte, etkinliğin iki yarışmalı bölümünden birini oluşturacak \'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması\'nda mizah ve alt türlerinde çekilmiş, kurmaca ve animasyon 15 film yer alacak.
Ön jüri tarafından başvurular arasından seçilen, toplam dört ödül için yarışacak olan 15 film; beş kişilik ana ulusal kısa metraj film yarışma jürisi tarafından değerlendirilecek ve \'En İyi Film\', \'Jüri Özel Ödülü\', \'SİYAD Ödülü\' (En İyi Film) dallarında değerlendirilecek. \'Ulusal Kısa Film Yarışması\'nda verilecek olan dördüncü ödülün sahibini ise, Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri belirleyecek ve öğrenci oylarıyla bir filme \'İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi\' ödülü sunulacak.

 

Mizah ve alt türlerinde film çekimini desteklemek, bu türde film çeken genç yetenekleri ödüllendirmek ve gençlere ulusal alanda seslerini duyurma olanağı sunmak amacıyla düzenlenen \'Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması\'nda, başvurular arasından yarışmaya hak kazanan filmler 25 Ekim\'de festivalin web sitesinde ve basın yoluyla kamuoyuna duyurulacak.

 

Malatya Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması’nda verilecek ödüllerin tam listesi aşağıdaki gibidir:
En İyi Film                                                                    3000 TL ve Kristal Kayısı Ödülü
Jüri Özel Ödülü                                                                                 Kristal Kayısı Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film)                                                             Plaket
İnönü Üniversitesinin Öğrencilerinin Seçimi                                   Plaket

 

Yarışmaya katılmak isteyenler,  www.malatyafilmfest.com  adresinden festivalin web sitesine, festival yönetmeliğine ve katılım formlarına ulaşabilir. Yönetmeliğe uygun filmlerin, son başvuru tarihi olan 15 Ekim\'e dek festival merkezine başvurmaları gerekiyor. Katılımcılar, ayrıca festival merkeziyle görüşerek, yarışma koordinatörü Cemre Ceren Asarlı\'dan ayrıntılı bilgi alabilirler.