Brad Pitt’e Troia Atlı Davet, Brad Pitt'den Haber Var!

14.10.2010 10:15
Brad Pitt’e Troia Atlı Davet, Brad Pitt'den Haber Var!

Kahramanlıkları ve tarihi kültürü ile tüm dünyanın ziyaret ettiği Çanakkale’de 15 - 19 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılması düşünülen, fakat Türkiye’nin ve Sinema sektörünün hızla değişen trendleri doğrultusunda tarihini 04 - 09 Haziran 2011 tarihleri arasına alan iddialı yeni logosu, yeni yönetim kurulu, sinema sektörünün duayen isimleri ile yenilenen yönetmenliği, daha oturmuş, daha görkemli bir festival, kısa filmler, öğrenci filmlerin ve belgesel filmlerin yarışacağı, Türk ve yabancı konukların yoğun katılımı ile anılan Uluslararası Festival markası olması hedeflenen 1. Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivali ekibi Brad Pitt’e ulaştı. Festival yönetimi bu sene Brad Pitt’in sinema yoğunluğundan dolayı festivale katılamayacağı fakat tebrik mailini almıştı. Fakat Uluslararası olan ve Truva filminin de özel gösterim olarak yapılacağı 1. Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivali ekibi ünlü oyuncuya Çanakkale Ören yerin de bulunan Troia atı, Çanakkale’nin, Troia’nın ve Türkiye’nin tanıtım görsellerini ile kataloğunu yolladı.

 

Brad Pitt’den Cevap Geldi

 

Türkiye yerine Malta’da çekilen ve Malta’nın büyük reklam yapmasına sebep olan Troia filminin başrol oyuncularından Brad Pitt ile alakalı menajeri Mrs. Lindsay Kurtz ile bağlantıya giren ve görüşmelerini halen sürdüren 1. Uluslararsı Çanakkale Troia Film Festival ekibi önümüzdeki sene 04 - 09 haziran 2011 tarihlerinde uluslararası yapılacak olan film festivali için başta Brad Pitt olmak üzere Troia filminin Yönetmeni Wolfgang Petersen ve diğer oyuncuları Eric Bana, Orlando Bloom ve Diane Kruger’e Çanakkale Ören yerinde bulunan Troia atının heykelciklerini, Çanakkale\'nin, 3 bin yıllık önemli tarihi kültürümüz Troia’nın ve Türkiye’nin tanıtım DVD.si ile kataloglarını gönderdi. Festival ekibi Çanakkale ve Türkiye\'nin güzelliklerinin de anlattıkları davette Truva film ekibine daveti yineledi.

 

Troia Film Ekibi Dışında Davet

 

04 - 09 Haziran 2011 tarihleri arasında Çanakakle’de gerçekleşecek olan Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivali için sadece Troia film ekibini davet etmeyecek olan festival ekibi dedesi Çanakkale’de şehit olan Avusturalyalı formula 1 pilotu Mark Webber’i de festivale ve Çanakkale’ye davet etti. Webber davetten memnun kaldığını önümüzdeki sene yapılacak davete katılmayı istediğini bildirdi.

 

Ara Etkinliklere Devam Edilecek

 

1. Uluslararası Çanakkale Troia Film Festival ekibi festivali seneye ertelenmesine rağmen ‘Geçmişten Günümüze Türk Sinemasın da Kadın’ ve ‘Türk Sinemasın da Müzik’ isimli iki söyleşi yaparak Türkiye’nin kendi alanların da en önemli isimlerinden Gökhan Kırdar, Cahit Berkay, Belkıs Özener, Esin Küçüktepepınar, Ezel Akay, Deniz Türkali, Janset, Nilgün Öneş gibi isimleri de Çanakkalelilerle buluşturdu.

 

Festival ekibi Haziran ayına kadar yine birçok sürpriz ismi sanatçıyı, oyuncuyu, gazeteci ve yazar’ı Çanakkaleli ile buluşturacağını, ayrıca çok önemli ressamlar ve heykeltraşları da Çanakkale’ye davet edeceklerini bildirdi.