Herkes, Prensesin Uykusu’nu konuşuyor

22.11.2010 13:55
Herkes, Prensesin Uykusu’nu konuşuyor

Çağan Irmak’ın kendi deyimiyle “en güleryüzlü filmim” diye tanımladığı Prensesin Uykusu, konusu, görsel efektleri, animasyonları ve güçlü oyuncu kadrosu ile kendinden söz ettiriyor.

 

Film, Cuma günü vizyona girmesiyle birlikte sosyal medyada da yoğun bir şekilde yer almaya başladı. Twitter’da Cuma günü “Turkey - trending topics”de de yerini alan Prensesin Uykusu, ilk 3 günde 39.871 kişi tarafından izlendi.

 

Irmak’ın en çok izlenen filmi olan Babam ve Oğlum, ilk 3 günde 35.101 kişi tarafından izlenmişti ve beyazperdedeki yolculuğunu 3.837.885 kişi ile tamamladı.Issız Adam, ilk 3 gününde 55.987, toplamda 2.788.532 izleyici ile buluşmuştu.

 

Irmak’ın filmlerinin ağızdan ağıza yayılarak daha çok kişiyle buluştuğunu gözönünde bulundurursak Prensesin Uykusu da önemli bir gişe başarısı yakalayacağa benziyor.

 

Yapımcılığını Most Production ve Imaj’ın yaptığı, Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği Prensesin Uykusu, 19 Kasım Cuma günü 121 kopya ile Türkiye genelinde 33 şehirde vizyona girdi.

 

Film, Avrupa’da da vizyona girmek üzere gün sayıyor. Prensesin Uykusu, toplam 46 kopya ile 25 Kasım Perşembe günü Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Danimarka ve Fransa’da, 26 Kasım Cuma günü İngiltere’de vizyona girecek.

 

Filmin yolculuğundan hatırlatmalar...

 

Prensesin Uykusu’nun dünya premiyeri, 4 Kasım akşamı 16. Londra Türk Filmleri Festivalinin açılışında, Leicester Square’deki ünlü Empire sinemasında gerçekleşti. 1300 koltuk kapasiteli salonun tamamı doluydu. Filmi dünya premiyerinde izleyenlerin arasında Giorgio Stock (Disney Television Avrupa Başkanı), Andrew Jetkins (Universal Music Başkan Yardımcısı) ve Andrew Aherne (Disney – Karakter Sesleri Bölüm Başkanı) gibi önemli konuklar vardı ve bu kişiler, beğenilerini her fırsatta dile getirdiler.

 

8 Kasım Pazartesi sabahı, filmin basın gösterimi gerçekleşti ve sinema yazarları, filmi büyük beğeniyle karşıladılar.

 

11 Kasım Perşembe akşamı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın ev sahipliğinde Maslak TİM Show Center’da gerçekleşti. Gelirlerin vakfa bağışlandığı geceye filmin yönetmeni Çağan Irmak, filmin oyuncuları Çağlar Çorumlu, Sevinç Erbulak, Genco Erkal, Alican Yücesoy , Ayşenil Şamlıoğlu ve Şevval Başpınar’ın yanısıra TEGV yönetimi ile filmin müziklerini yapan REDD grubu katıldı. Büyük beğeni toplayan film gösteriminin sonunda ayakta alkışlayan  film ekibi hep birlikte sahnede yerini aldı. Çağan Irmak, filme atıfta bulunarak konukları “İyi uyanmalar” diyerek uğurladı.

 

12 Kasım Cuma akşamı, İzmir Cinebonus Kipa Balçova sinemasında gerçekleşen İzmir galası da TEGV yararına gerçekleştirildi ve film öncesi yapılan söyleşiye Çağan Irmak, Sevinç Erbulak ve filmde prensesi oynayan Şevval Başpınar katıldı. İzmir galasının geliri de TEGV’e bağışlandı.