Kral Henry'den Çift Hata

22.11.2010 14:09

Yeryüzünde kadın erkek ilişkilerini en iyi çözümleyen kişi kimdir? Aklınıza cevap gelmiyor mu? Biraz daha karmaşıklaştıralım: Yeryüzünde kadın erkek ilişkilerini en iyi çözümleyen ve bunları sinemaya aktaran kişi kimdir? Düşünmeli önce, bu kişinin deneyimle bu çözümlemeleri yapmış olması gerekir. Demekki yaşlı biri. E bir de bu çözümlemeleri başarıyla sinemaya uyarlaması gerekir. Woody Allen\'dan başkası olabilir mi cevap? Her filminde farklı bir aşk hikayesini işler ve bu hikaye öyle bir hal alır ki sonunda. İşin içinden çıkabilen Woody Allen\'a hayranlıkla bakar sadece. Kendisi de bazen ufak roller alır filmlerinde. Ancak 2005 yapımı Match Point o filmlerden değil maalesef.

 

Ortalama bir profesyonel tenis oyuncusu olan Chris Wilton ,ki soyadı apaçık bir Wilson göndermesidir, sakatlık sonrası tenisi bırakır ve yapabileceği tek iş olan Tenis öğretmenliğine başlar. İrlanda\'dan gelmiş fakir bir çocuğun öğretmen olduğu tenis kulübü ise Londra\'nın saygın ailelerine hizmet vermektedir. Bu ailelerden birisi de soylu Hewett ailesidir. Bu ailenin saygılı ve entelektüel çocuklarından büyüğü Tom, küçüğü ise Chloe\'dir. Chris, Tom\'a ders vermeye başladıktan kısa süre sonra ortak zevkleri ortaya çıkar ve filmin sonuna kadar da devam eder bu benzer zevkler. Tom\'un davetiyle Opera\'ya giden Chris burada küçük kız kardeş Chloe ile tanışır. Aralarındaki çekim, fazla uzamadan bir aşka dönüşür. Bir başka gün ailenin çiftliğine giderler ve orada Tom\'un nişanlısı Nola ile tanışır, Chris. İlk görüşte aşktır bu. İmkansız olması ise aşkı daha da büyütür ve Chris\'in hayatını değiştirecek olaylara sebebiyet verir.

 

Chris rolünde Tudors dizisinin Kral Henry\'si Jonathan Rhys Meyers, Chloe rolünde Lars and the real girl filminden tanıyanların çok sevdiği Emily Mortimer, Tom rolünde Watchmen\'in Ozymandias\'ı Matthew Goode ve Hewett ailesinin babası rolünde de başarılı oyuncu Brian Cox var. Nola ise kadın erkek farketmez herkesin aşık olduğu güzeller güzel Scarlett Johansson\'dan başkası değil.

 

Gerçek aşk mı? Para mı? Woody Allen bunu işlemiş filminde. Ayrıca genel ahlakın kurallarında da kendisini aklamayı başarabilmiş. Yine de sizlere sorulsa bu soru kaçınız aşk diyebilir? Tamamen fakir yaşayacağınızı bilseniz, altın yumurtlayan tavuğunuzu kesebilir misiniz? Chris Wilson ile katharsis düşüncenin doruğuna ulaşıp kendinizi arındırmaya çalışacaksınız. Woody Allen\'a göre kimse masum değildir, düşüncesinde bile olsa en kötüyü ama kendisi için en yararlı olanı yapabilir. İnsanın doğasıdır bu, böyle kabul etmek gerekir.