Bir Hangover Değil: Due Date

30.11.2010 16:27

Road Trip, Old School, Starsky & Hutch gibi orta düzey gençlik komedi filmlerinin yönetmeni Todd Phillips\'in asıl kendini gösterdiği film ise geçtiğimiz yıl kimsenin dilinden düşürmediği Hangover filmiydi. 2011 yılında gelecek Hangover 2\'den önceki boşluğu değerlendiren yönetmen, araya bir yol hikayesi almış. Hangover filminde ortaya koyduğu güzel performansla dikkatleri üzerine çeken absürd tipli küçük kardeş Zach Galifianakis\'e bu filmin başrolünde Robert Downey Jr. eşlik ediyor. Bir karizmatik bir hasta ruhlu iki insanın koca ülkeyi doğudan batıya arabayla katetmelerini anlatan eğlenceli bir yol filmi Due Date/Git Başımdan.

 

Belirtmek gerekir ki filmde absürd bir komedi yok. Zira komedi de çok fazla bulunmuyor. Hangover benzeri bir eğlence bekleyenler çok küçük kesitlerle eğlenceye ortak olacaklar. Zach\'in canlandırdığı Ethan Tremblay karakteri bir bakıma oyuncunun önceki rollerinin bir devamı gibi. Bored To Death\'te Jonathan Ames\'in en iyi arkadaşı, Hangover\'daki sapık Alan ve hatta What Happens in Vegas\'ın \"Dave the Bear\"ı. Aynı türde devam eden oyuncular bir süre sonra sıkıcı hale gelebilir ancak Zach\'in tipi bu türe o kadar müsaitki hiç sıkılınmayacakmış gibi duruyor. Robert Downey Jr.\'ın canlandırdığı Peter Highman karakteri ise absürdün yanında normal işi, normal hayatı, normal davranışları olan bir bireyden ibaret. Ethan\'ın yaptığı tüm saçmalıklarda ihale hep ona kalsa da ondan bir türlü kurtulamayan bir normal yurdum insanı adeta.

 

İki karakter üzerinden gelişen olaylar mevcut filmde ancak filmin tamamını götüren iki karakterin bir kere bile derinlemesine bir sohbet içerisine girdiğini görmüyoruz. Daha çok birbirini hiç tanımayan, tanımak istemeyen bir kişi ile yalnızlıktan korkan bir diğer kişinin konuşma çabası var filmde. Tabii bu iki karaktere bir de köpek eşlik ediyor unutmamak gerekir. Şapşal suratlı bir fransız bulldog\'u olan Sonny. Tipsiz suratı ile sakin bir şekilde arabada otururken bir anda kendisiyle oynamaya başlayan sapık bir köpek olan Sonny, sahibi Ethan\'ın hık demiş burnundan düşmüş bir tipe sahip.

 

Film, deli gibi kahkahalarla güldürmese bile bazı yerlerindeki komiklikler ile güldürmeyi aklına getiriyor ve film hakkında olumsuz düşünmeyi bir nebze olsun azaltıyor. Özellikle kovalamaca sahnesi gibi anlarda tam bir aksiyon komedi filminin göbeğine düşüyoruz ve biraz daha sürsün diye içimizden geçiriyoruz. Onun dışında, iki başarılı oyuncunun; Robert Downey\'nin karizmasının, Zach\'in absürdlüğünün keyfini çıkartarak filmi noktalıyoruz. Boş zamanınız varsa izleyebileceğiniz çerezlik bir film Due Date. Müzikleri de oldukça güzel olan filmde Wolfmother, Rod Stewart, Pink Floyd gibi gruplar bizleri bekliyor.