Gezici Festival’de 3 Aralık

02.12.2010 09:58
Gezici Festival’de 3 Aralık

Yolculuğuna Ankara’dan başlayan 16. Gezici Festival Siyah Beyaz ve Kars Öyküleri filmlerinin ekibini Ankaralı sinemaseverlerle buluşturuyor. Türkiye sinemasının önemli oyuncuları Derya Alabora, Taner Birsel, Erol Babaoğlu, Necmettin Çobanoğlu ve Rıza Akın 3 Aralık Cuma günü Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda olacak.

 

Derya Alabora ve Taner Birsel Ankara’da
Ankara Sinema Derneği\'nin başkanı Ahmet Boyacıoğlu’nun ilk konulu uzun filmi Siyah Beyaz (2010), dostluk, duyarlılık, 50 yaşına gelmek ve yaşlanmanın farkına varmak, bir mekâna bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine... Çeyrek yüz yıldır Ankara’da sanatçıların, gazetecilerin ve politikacıların uğrak yeri olan Siyah Beyaz adlı barda geçen filmin 19:00’daki gösterimi ardından Boyacıoğlu, oyuncular Derya Alabora ve Taner Birsel seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar.

 

‘Kars Öyküleri’ Ankara galasını yapıyor
Ankara Sinema Derneği\'nin 2007 yılında düzenlediği Kars Öyküleri Senaryo Yarışması\'nda seçilen beş senaryodan çekilen Kars Öyküleri’nin (2010) gösterimine ise filmin oyuncuları Erol Babaoğlu, Necmettin Çobanoğlu ve Rıza Akın katılacaklar. Söyleşi filmin 18:45’teki gösterimin ardından Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak.