4. Yeşilçam Ödülleri

20.01.2011 11:13
4. Yeşilçam Ödülleri

TÜRSAK Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi\'nin işbirliğiyle Turkcell’in Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilen ve ülkemizin en geniş katılımlı jürisi tarafından verilen \'Yeşilçam Ödülleri\', 28 Mart 2011\'de düzenlenecek muhteşem bir törenle dördüncü kez sahiplerini bulacak.

 

3.000 KİŞİLİK JÜRİSİ ile ÜLKEMİZİN EN GENİŞ KATILIMLI ÖDÜL TÖRENİ

 

Ülkemizde sinema sanatının kalbinin attığı Beyoğlu\'nda, Türk sinemasına emek verenleri onurlandıracak olan YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ heyecanı, yeni yıl ile birlikte başladı. Sinema dünyasının önemli isimlerinin oylarıyla belirlenen \"Yeşilçam Ödülleri\", dördüncü yılında, 2010 yılı boyunca vizyona girmiş Türk filmlerini gündeme taşıyacak.  Filmlerin yaratıcı ekiplerinin ve sinema dünyasının temsilcilerinin yer aldığı toplam 800  kişilik  Birinci Aşama Seçiçi Kurulu\'nun oy pusulalarını içeren dosyalar 10 Ocak 2011 tarihinde gönderilmeye başlandı.
Birinci aşamadaki sektör jürüsinin 13 ayrı dalda belirleyeceği 5 aday filmin oylamaları ise yaklaşık 3.000 kişiden oluşan ikinci aşama jürisi tarafından  yapılacak. Bu geniş jürinin belirleyeceği birinciler ise 28 Mart 2011 gecesinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda muhteşem bir törenle açıklanacak.

 

EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ 250.000 TL

 

\"En İyi Film\", \"En İyi Yönetmen\", \"En İyi Senaryo\", \"En İyi Görüntü Yönetmeni\", \"En İyi Müzik\", \"En İyi Kadın Oyuncu\", \"En İyi Erkek Oyuncu\", \"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu\", \"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu\", \"Genç Yetenek\" ve “En İyi İlk Film\" kategorilerinde verilecek ödül heykelciklerinin yanı sıra \"En İyi Film\" ödülü 250.000 TL, \"En İyi İlk Film\" ödülü 50.000 TL ile desteklenecek. Bu yıl ayrıca \"En İyi Yönetmen\" ödülü de 50.000 TL para ödülü verilerek desteklenecek.

 

İKİ YENİ ÖDÜL DAHA VERİLİYOR

 

Sinema sektöründen gelen talepler göz önüne alınarak verilen ödüllere bu yıldan itibaren “En İyi Sanat Yönetmeni” ve “En İyi Kurgu” olmak üzere iki yeni ödül eklendi. Böylece 28 Mart 2011 akşamı yapılacak görkemli törende 13 ödül sahibini bulmuş olacak.