Biutiful

21.01.2011 10:11
Biutiful

\'Bir rol değil, hayat tecrübesi önerdi\'

 

Oscar ödüllü Javier Bardem son filmi \'Biutiful\' için \'\'Inarritu bana bir rol değil, bir hayat tecrübesi önerdi. Ben de çekimlerin sürdüğü 5 ay boyunca bunu yaşadım.\'\' diye konuştu.

 

Paramparça Aşklar Köpekler, 21 Gram ve Babil filmlerinin ardından Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarrıtu’nun son filmi \'Biutiful’da Oscar ödüllü Javier Bardem başrolde yer alıyor. Altın Küre Ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film adayı olan film, Cannes’da büyük ilgi toplamış En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı.
Son olarak BAFTA’da En İyi Yabancı Film ve En İyi Erkek Oyuncu dalında adaylık alan filmin şimdi de Oscar adaylığı konuşuluyor.

 

\'\'Alejandro’yla çalışmak bir onur ve ayrıcalık çünkü onun filmlerini çok beğeniyorum. Uzun süredir birlikte çalışmak istiyorduk, bu \'Biutiful\' gibi özel bir filmde olduğu için ayrıca mutluyum. Çok yakın çalıştık, büyük bir maceraydı. Alejandro bu filmin dağa çıkmak gibi olduğunu söyledi, sürekli zirveye doğru yol aldığımız bir yolculuk gibi. Çok zor fakat o derece ödüllendirici… Inarritu bana bir rol değil, bir hayat tecrübesi önerdi. Ben de çekimlerin sürdüğü 5 ay boyunca bunu yaşadım. \'Biutiful\', duygusal ve fiziksel açıdan çok zor ve yorucuydu.”

 

“Zor bir hayatı olan ve en değerli varlıkları çocukları için çabalayan duyarlı baba Uxbal’ı canlandırdım. Bu rolün benim üzerimde derin bir etkisi oldu. Kanserden ölmek üzere olan bu adam geride çocuklarına olumlu, umut verecek ve hayatlarının ilerleyen dönemlerinde kullanabilecekleri bir şeyler bırakmak istiyor. Ama elinde ne var ki…”

 

“Biutiful\' bittikten sonra açıkça söylemeliyim ki kendimle gurur duydum. Bu gurur bir başarı kazanmaktan ötürü değil işi yaptığım içindi. İzleyenler üzerinde derin etkiler bırakacak güçlü bir film. Zaten amacımız da insanların kalbine ulaşmak…”