Animasyonlar İzmir'e Geliyor!

01.02.2011 10:32
Animasyonlar İzmir'e Geliyor!

Mart ayında ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Animasyon Festivali birbirinden önemli yapımlarla seyircisine merhaba demeye hazırlanıyor...


İzmir\'in modern kent yaşamına renk, ses ve hatta heyecan getirme idealiyle henüz bir kaç ay önce kurulan İzmir kültür, Sanat ve Tasarım Derneği ilk genis kapsamlı etkinliğine başlıyor. 10 - 13 Mart 2011 tarihleri arasında gerceklestirilecek olan Uluslararası İzmir Animasyon Festivali hem Türkiye\'de oldukca geri planda tutulan canlandırma filmlerin seslerini duyurmalarina yardımcı olacak, hem de İzmir gibi büyük bir kentte eksikliği giderek daha da hissedilir hale gelen büyük çaplı uluslararası etkinlik açlığını gidermek için önemli bir adim atacak gibi gorünüyor. Kentin tek uluslararası sinema etkinliği olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali\'nin de küratörlüğünü de yürüten Tuna Yılmaz\'in yönetmenliğinde gerceklestirilecek olan dört günlük festivalde dünyanın dört köşesinden ve ülkemizden çeşitli animasyon filmler gösterilecek, farklı alanlarda atölye çalışmaları gerçekleştirilecek ve yediden yetmişe animasyon filmlerle ilgilenen herkes biraraya getirilmeye çalışılacak. Çocuklarla resim, gençlerle karikatür gibi başlıklarla yapılacak olan atölye çalışmaları da tüm gösterimler gibi halka açık ve ücretsiz olacak. Festivalde ayrıca filmleri gösterilen yönetmenlerin, jüri üyelerinin, basın mensuplarının ve tabii ki İzmirli seyircilerin biraraya gelecekleri bir de büyük parti düzenlenecek. Festivalde uluslararası bir de yarışmalı bölüm bulunuyor. Beş kişilik jürinin belirleyeceği en iyi filme bir ödül verilecek. Resmi programda yer alması kesinleşen filmler arasında yurt dışında oldukça ses getirmiş filmler yer alıyor. Cannes film festivalinde geçtiğimiz sene en iyi kısa film dalinda Altın Palmiye ödülü kazanan Serge Avedikian filmi Chienne d\'Histore, 2009 yılında Tokyo Uluslararası Anime Fuarında en iyi film ödülü alan Japon yönetmen Akihito Izuhara\'dan Akai Mori no Uta (The Song of the Red Forest) ve Roma\'da düzenlenen Abstracta film festivalinde birinciliğe layık bulunan Rus Alexei Dimitriev filmi Abstract? festival programında öne çıkan örnekler.


1888 Lounge\'un katkılarıyla Bant, trendsetter ve Öteki Sinema dergilerinin medya sponsorluğunda, Altyazı sinema dergisi desteğiyle İzmir Kültür Sanat ve Tasarım Derneği tarafından düzenlenen festival hakkında detaylı bilgilere etkinliğin resmi web sayfası olan www.izaf.org adresinden ulaşılabilir.