Engin Altan Düzyatan’ın Bir Avucunda Beş Marifet!

09.02.2011 10:21
Engin Altan Düzyatan’ın Bir Avucunda Beş Marifet!

11 Mart’ta izleyicisi ile buluşacak olan “Bir Avuç Deniz” filminin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan; filmin çekimleri için rol arkadaşı Tuğrul Tülek ile birlikte kaptanlık eğitimi aldı. Tiyatro-sinema-dizi oyunculuğu, sunuculuğu, seslendirmeleri ve boksörlüğüyle bilinen Engin Altan Düzyatan, kaptanlık dersiyle, marifetlerine beşinciyi eklemiş oldu.

 

İstanbul’un zengin hayatını anlatan “Bir Avuç Deniz” filminde; kostümler, mekanlar, otomobiller kadar tekne sahneleri de göz kamaştırıyor. Sahnelerde kullanılan ve Türkiye’de sadece 10 adet bulunan Fransız yapımı “Beneteau  Oceanis 54” adlı yelkenliyi kullanmak için oyuncular; Kaptan Ali Nasman\'dan 3 gün boyunca ders aldılar. Bodrum\'da yaşayan profesyonel eğitmen Ali Nasman; Düzyatan ve Tülek’e, yelken basıp yelken toplamayı, halat bağlama ile halat açmayı ve dümen tutmayı öğretti. Oldukça güçlü ve özel olan bu lüks uzun yol yelkenlisini çekimlerde kendileri kullanan oyuncular, bu deneyimden büyük bir keyif ve heyecan yaşadıklarını söylediler.

 

2011’in en iddialı filmlerinden biri sayılan, senaristliğini ve yönetmenliğini Leyla Yılmaz’ın üstlendiği filmin başrollerini, Engin Altan Düzyatan ile birlikte Berrak Tüzünataç paylaşıyor. Filmde, usta oyuncular Ayda Aksel, Can Gürzap ve Zeynep Özder, Tuğrul Tülek, Ahu Yağtu gibi son dönemde parlayan isimler de rol alıyor.

 

Güçlü senaryosu kadar muhteşem görüntüleri ve profesyonel yaklaşımı ile de dikkat çeken “Bir Avuç Deniz”, 11 Mart 2011, Cuma gününden itibaren vizyonda!