Chris Morris İstanbul'a Geliyor

11.02.2011 10:13
Chris Morris İstanbul'a Geliyor

Geçtiğimiz senenin en çok konuşulan filmlerden biri, bu Pazar açıklanacak olan BAFTA ödüllerinde aday olan Four Lions’ın (Dört Aslan) yönetmeni, kült komedi yazarı ve DJ Chris Morris filmini sunmak üzere Istanbul’a özel bir ziyaret yapacak.

 

Filmin galası, !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında 24 Şubat Perşembe gecesi yapılacak. 26 Şubat’ta yapılacak olan ikinci gösterimi ise hem Istanbul, hem de dijital bağlantı sayesinde Turkiye ve komşu coğrafyalarda toplam 25 şehirde aynı anda izlenecek. Morris, gösterim sonrası tüm bu şehirlerden gelen izleyici sorularını gene Istanbul’dan canlı bağlantı ile yanıtlayacak.

 

Gösterildiği her ülkede ses getiren Dört Aslan, dört tane genç intihar bombacısını konu alıyor. Film hem İslami adına yapılan terör üzerine bir hicivleme, hem güçlü bir dram, hem de zekice akan bir komedi.

 

Chris Morris İngiliz radyo ve televizyonunun tanınmış isimlerinden biri. Ülkemizde ciddi bir hayran kitlesi olan İngiliz sitcom IT Crowd’da Denholm karakterini canlandıran Morris aynı zamanda Jam, Brass Eye, The Day Today gibi İngiliz televizyonunun beğenilen dizilerinde yazarlık yaptı.

 

Morris’in ziyareti British Council’ın değerli katkısı sayesinde gerçekleşiyor.