5. Uluslararası 2. El Kısa Film Festivali’nin 1. El Jürisi Belli Oldu!

18.02.2011 10:33
5. Uluslararası 2. El Kısa Film Festivali’nin 1. El Jürisi Belli Oldu!

1-5 Mart 2011 tarihleri arasında Ankara ANKAmall Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası İkinci El Kısa Film Festivali’nin 1.el jürisi belli oldu! Finalist filmler arasından ‘Övgüye Değer Film’i seçecek olan jüri, şu isimlerden oluşuyor:
-    Ali Akdeniz (Yapımcı)
-    Ali Düşenkalkar (Oyuncu)
-    Gökhan Tiryaki (Görüntü Yönetmeni)
-    Serdar Akar (Yönetmen)
-    Sevin Okyay (Sinema Eleştirmeni)

 

Daha önce açıklandığı üzere 1. el jürisinde Gökçe Pehlivanoğlu, Murat Akser ve Thomas Barkenhol yer almakta.

 

Festival Atölyeleri Yine Büyük İlgi Topluyor!
Ali Akdeniz ile Yapım-Yapımcılık Atölyesi.  Ali Akdeniz birçok filmin, kısa filmin, belgeselin ve reklamın yapımcısıdır. Fatih Akın`ın yönetmenliğini yaptığı Yaşamın Kıyısında filminin yapımcısı olup, yine Faatih Akın’ın Crossing the Bridge ve Head On / Duvara Karşı adlı filmlerinde line producer olarak görev almıştır. Hala Bilgi Üniversitesi`nde sinema ile ilgili atölyeler düzenlemektedir. V. Uluslararası 2. El Kısa Film Festivali`nde jüri olarak bulunacak olan Ali Akdeniz, festival dahilinde 4 Mart tarihinde bir atölye gerçekleştirecektir.

 

Hollanda Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan LMMS Animasyon Film Atölyesi 2-3 Mart 2011 tarihlerinde ve dört seans halinde yapılacaktır. Sanna Leupen ile Benjamin van Gogh’un eğitmenliğini üstlendiği atölye, animasyon yapım tekniklerini, LMMS hakkında teorik bilgiyi ve uygulamalı animasyon yapımını içermektedir.

 

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan bir diğer atölye; ‘bilinçli sinema seyircisi oluşturma projesi’ olarak bilinen ve ‘’Sinema derdiniz olmasın, dersiniz olsun!’’ sloganıyla ses getiren 4*4 Film Atölyesi’dir.  Atölye tamamen teorik eğitim üzerine gerçekleştirilecektir.  Atölyenin temel amacı; katılımcıların izledikleri tüm filmleri, kısa ve uzun ayrımı yapmaksızın, belirli alanlarda uzmanlaştırma mottosuyla yola çıkmadan, temel düzeyde filmi; “okuma, okuduğunu anlama ve okuduğunu anlatabilme ” idealiyle yola çıkmaktır. Atölye eğitmenleri arasında Serdar Akar, Serra Yılmaz, Muharrem Gülmez, Murat Akser, Thomas Balkenhol, Faruk Gençöz, Sevin Okyay, Hayri Çölaşan yer almaktadır.

 

Festival atölyeyelerine katılmak için Fest-Card sahibi olmak gereklidir. Fest-Card tüm Mybilet satış noktalarında sadece 22 TL.

 

Festival 1 Mart’ta perdelerini açacak ve film gösterimleri ANKAmall Sanatolia Sahnesi’nde yapılacak. Festivalde Kuşatılmış Kentler ve Barış temalı özel gösterimler, Amerikan Belgesel Kısa Film Seçkisi ve Tayfun Pirselimoğlu Filmleri gösterimi yapılacak. Açılış gününe özel olarak Pilli Bebek akustik bir performans sergileyecek ve 2 Mart’ta Küçük İskender ile bir şiir dinletisi gecesi gerçekleştirilecektir.

 

Festivalin kapanışı 5 Mart 2011 tarihinde yapacaktır.  Kapanış töreninde ‘Övgüye Değer Film’ açıklanacak. Övgüye Değer Film Ödülü’ne layık görülen yönetmen, Türkiye’de sınırsız ekipman, kaliteli dersler ve stüdyo kullanımı sunan Digital Film Acedemy’de 4 aylık \"Digital Film Making\" isimli atölyeye ücretsiz katılmaya hak kazanacaktır.