İTÜ Sinema Kulübü 2. İTÜ Film Festivali

22.02.2011 15:55
İTÜ Sinema Kulübü 2. İTÜ Film Festivali

İTÜ Sinema Kulübü tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen İTÜ Film Festivali , bu sene de ikincisi ile sinema otoritelerini, kısa film yapımcılarını ve sinema severleri bir araya getirmeye devam ediyor.

 

Kısalar İTÜ\'de yarışıyor;

 

Festival kapsamında bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Ulusal Kısa Film Yarışması, kısa filmcileri, filmlerini İTÜ\'de seyirci ile buluşturmaya çağırıyor. Ön elemeyi geçen ilk 20 filmin festival gösterim programına dahil edileceği ve dereceye giren filmlerin ödüllendirileceği 3. İTÜ Kısa Film Yarışması\'na katılım için son başvuru tarihi 28 Mart 2011.

 

11 - 15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festival bünyesinde festival temasına ait uzun ve kısa metraj film gösterimleri, ulusal kısa film yarışması, atölye çalışmaları, söyleşiler ve yarışmada dereceye giren kısa filmlerin gösterimlerini içeren ve bunlara ek olarak film okumaları aktiviteleri dahilinde sinema dünyasının profesyonelleri ile film severleri kaynaştırarak sinemasal paylaşımları artırmayı hedefleyen festivalin bu yılki konsepti ”Bir Kısa Filmin Anatomisi”. Festival dahilindeki atölyelerde bu yıl bir kısa filmin yapım öncesi, yapım aşaması ve yapım sonrası incelenecek.

 

Festival başvuru koşulları ve daha fazla bilgi için http://www.sinema.itu.edu.tr/