10. İstanbul Sinema Tarih Buluşması’nın Açılış Gecesi Ünlüler Geçidine Sahne Olacak

14.12.2007 09:40
10. İstanbul Sinema Tarih Buluşması’nın Açılış Gecesi Ünlüler Geçidine Sahne Olacak

TÜRSAK Vakfı\'nın geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği ULUSLARARASI İSTANBUL SİNEMA TARİH BULUŞMASI’nın açılış töreni, 14 Aralık Cuma gecesi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Misbah Demircan, Hülya Avşar, Mehmet Ali Erbil, Sinan Çetin, Özgü Namal, Mehmet Aslantuğ, Avrupa Yakası dizisinin oyuncuları, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödüllü sanatçıları ile sanat ve iş dünyasından pek çok konuğun katılımıyla gerçekleştirilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde TÜRSAK Vakfı tarafından düzenlenen, Beyoğlu Belediyesi’nin değerli destekleri ve Metro Group’un festival sponsorluğunda gerçekleştirilen, TÜRSAK Vakfı’nın kurumsal sponsoru Dijitürk tarafından desteklenen 10. ULUSLARARASI İSTANBUL SİNEMA TARİH BULUŞMASI’nın, Türk Sineması’nın genç ve başarılı ismi Bergüzar Korel’in sunacağı Açılış Gecesi’nde, festivalin “SINIRLARI AŞAN” temasını kucaklayan müzik anlayışları ile Kardeş Türküler sahne alacak.

Sinema sanatçısı, müzisyen ve tiyatro oyuncusu Hümeyra’nın festivalin geleneksel onur ödülü olan “Işık Saçan Apollon”u alacağı gecenin “Uluslararası Onur Ödülü”nü ise Fransa’da yaşayan felsefe profesörü İrene Melikoff’a verilecek.